Maräng, lemoncurd, glass och färska bär utgör den perfekta desserten för mig! Krispigt, syrligt sött och fräsch.
Marängen kan du göra enligt detta recept med frystorkat kikärtsspad om du har det hemma. Här kan du beställa frystorkat kikärtsspad.
I detta recept kommer jag skriva hur du gör maränger med kikärtsspad från burk.
Enkel dessert med lemoncurd
Tid: 45 minuter (2 timmar om du inte har maränger klara)
Portioner: 6 stycken
Ugn: 100 grader
Maränger
1 1/2 dl kikärtsspad
En liten skvätt pressad citron
270 g/3 dl strösocker
Lemoncurd
135 g/1 1/2 dl strösocker
30 g/1/2 dl vetemjöl eller majsstärkelse
2 stycken citroner, saften
1 dl vatten
50 g mjölkfritt margarin
Topping
Vegansk vaniljglass
Färska bär
Börja med marängen. Vispa kikärtsspad tillsammans med en skvätt av pressad citronsaft till ett vitt skum. Tillsätt lite strösocker i taget tills allt socker är nedvispat och du får en fast, fluffig marängsmet. Ett tips är att ta 2 msk socker var 15:onde sekund. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme eller tills de torkat ordentligt. Ställ för att svalna i rumstemperatur.
Blanda socker och mjöl i en kastrull och pressa ned citronsaften. Använd gärna en sil till citronsaften för att undvika att fruktkött och kärnor kommer med. Blanda ned vattnet. Koka upp till en ganska tjock kräm och dra av kastrullen från plattan. Blanda ned margarinet tills det smält samman med krämen. Häll upp i en spritspåse och ställ in i kylskåpet tills lemoncurden blivit helt kall.
Plocka fram 6 stycken serveringsglas. Krossa marängerna och lägg dem i botten av glaset. Spritsa över lemoncurd. Lägg på en kula vaniljglass och färska bär. Servera direkt.
Lämna ett svar