ANNONS

Veganska Mariannekakor

/

Cookies

,

Innehåller annonslänk

Dessa sega chokladkakor är toppade med Mariannegodis. Det blir en underbar smak av choklad och mint och kripset som godiset ger kakorna den perfekta konsistensen!

Jag älskar att baka kakor och förvara dem i frysen. Då är det bara att plocka fram fika när det kommer gäster eller när man är sugen på något gott! Kakor är dessutom nästan godast frysta tycker jag, dom blir lite extra krispiga då.

kakor med Marianne

baka med godis

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Veganska Mariannekakor (12 stycken)

150 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat

75 gram/1 dl farinsocker

90 gram/1 dl strösocker

3 msk matlagningsgrädde

20 gram/0,5 dl kakao

150 gram/2,5 dl vetemjöl

10 gram/2 tsk vaniljsocker

5 gram/1 tsk bakpulver

20 stycken Marianne

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Vispa ihop margarin, farinsocker och strösocker
  3. Blanda i grädden med en slickepott
  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ned dem i smeten, det kan vara lite trögt i början men blanda på med slickepotten, den kommer gå ihop och bli krämig
  5. Skopa ut kakdegen med en glasskopa på en plåt med bakplåtspapper (jag använder den här glasskopan).  Du kan också rulla bollar av degen. Degen räcker till 12 kakor
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter
  7. Hacka under tiden godiset till småbitar. Strö godiset över kakorna direkt när de kommer ut från ugnen och låt dem sedan svalna på plåten

Veganska Mariannekakor går att frysa

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00