Innehåller annonslänk
Dessa sega chokladkakor är toppade med Mariannegodis. Det blir en underbar smak av choklad och mint och kripset som godiset ger kakorna den perfekta konsistensen!
Jag älskar att baka kakor och förvara dem i frysen. Då är det bara att plocka fram fika när det kommer gäster eller när man är sugen på något gott! Kakor är dessutom nästan godast frysta tycker jag, dom blir lite extra krispiga då.
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Följ mig på
Veganska Mariannekakor (12 stycken)
150 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat
75 gram/1 dl farinsocker
90 gram/1 dl strösocker
3 msk matlagningsgrädde
20 gram/0,5 dl kakao
150 gram/2,5 dl vetemjöl
10 gram/2 tsk vaniljsocker
5 gram/1 tsk bakpulver
20 stycken Marianne
- Ställ ugnen på 200 grader
- Vispa ihop margarin, farinsocker och strösocker
- Blanda i grädden med en slickepott
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ned dem i smeten, det kan vara lite trögt i början men blanda på med slickepotten, den kommer gå ihop och bli krämig
- Skopa ut kakdegen med en glasskopa på en plåt med bakplåtspapper (jag använder den här glasskopan). Du kan också rulla bollar av degen. Degen räcker till 12 kakor
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter
- Hacka under tiden godiset till småbitar. Strö godiset över kakorna direkt när de kommer ut från ugnen och låt dem sedan svalna på plåten
Veganska Mariannekakor går att frysa
Lämna ett svar