Veganska cookies med rostad mandel och vit choklad

Alldeles ljuvligt goda cookies med rostad mandel och vit choklad. En av de bättre cookisen jag smakat. Passar perfekt i frysen för spontana fikagäster!

Rostad mandel kan du köpa färdig i butik men det är mycket godare att göra dom själv. Du lägger oskalade mandlar i en kastrull med kokande vatten. Låt dom ligga tills vattnet svalnar till ljummet. Då har skalet lossnat och du kan enkelt ”snoppa” bort det. Lägg sedan mandlarna på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med lite flingsalt och rosta dom mitt i ugnen på 250 grader tills dom fått en fin gyllenbrun färg

veganska sega cookies

veganska sega cookies

Veganska cookies med rostad mandel och vit choklad

Portioner: 20 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl mjukt farinsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

3 msk vegansk matlagningsgrädde

5 g/1 tsk bakpulver

180 g/3 dl vetemjöl

150 g rostad mandel

150 g vegansk vit choklad

Gör så här

Vispa margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt till en krämig smet. Vispa i grädden tills den precis gått ihop med smeten. Blanda bakpulver och mjöl i en skål och vispa ned det i degen. Hacka mandel och choklad i små bitar och blanda ned dem i kakdegen (spara 1 tredjedel till topping). Rulla 20 stycken bollar av degen och fördela dem på 2 stycken plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Strö över resterande del mandel och vit choklad över kakorna direkt när dom kommit ut ur ugnen. Låt svalna på plåten.