Alldeles ljuvligt goda cookies med rostad mandel och vit choklad. En av de bättre cookisen jag smakat. Passar perfekt i frysen för spontana fikagäster!
Rostad mandel kan du köpa färdig i butik men det är mycket godare att göra dom själv. Du lägger oskalade mandlar i en kastrull med kokande vatten. Låt dom ligga tills vattnet svalnar till ljummet. Då har skalet lossnat och du kan enkelt ”snoppa” bort det. Lägg sedan mandlarna på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med lite flingsalt och rosta dom mitt i ugnen på 250 grader tills dom fått en fin gyllenbrun färg
Veganska cookies med rostad mandel och vit choklad
Portioner: 20 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
90 g/1 dl strösocker
75 g/1 dl mjukt farinsocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
3 msk vegansk matlagningsgrädde
5 g/1 tsk bakpulver
180 g/3 dl vetemjöl
150 g rostad mandel
150 g vegansk vit choklad
Gör så här
Vispa margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt till en krämig smet. Vispa i grädden tills den precis gått ihop med smeten. Blanda bakpulver och mjöl i en skål och vispa ned det i degen. Hacka mandel och choklad i små bitar och blanda ned dem i kakdegen (spara 1 tredjedel till topping). Rulla 20 stycken bollar av degen och fördela dem på 2 stycken plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Strö över resterande del mandel och vit choklad över kakorna direkt när dom kommit ut ur ugnen. Låt svalna på plåten.
Lämna ett svar