Rabarber marinerade i en vanilj- och citronlag är nog en av de godaste, fräschaste desserterna man kan servera i sommar! De blir så där härligt mjuka när de fått marineras över natten och drar till sig alla smaker så du får en explosion i munnen när du äter dem! Tillsammans med en kula hemmagjord vaniljglass får du svårt att bara ta en portion.
Välj rabarber av en röd sort och ta de smala (bebis)stjälkarna för allra bäst smak och färg!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Marinerade rabarber med hemmagjord vaniljglass (4-6 portioner)
Marinerade rabarber
6 stjälkar rabarber (välj en röd sort, smala stjälkar)
2 dl vatten
2 dl strösocker
2 msk citronjuice (saften från citron)
1 tsk vaniljpasta eller en äkta vaniljstång
- Skölj och skiva rabarbern så de blir ca 7 cm långa
- Koka upp vatten, socker, citronjuice och vanilj tills du får en simmig lag
- Häll upp lagen i en glasburk och lägg i rabarbern. På med ett lock och ställ in i kylskåpet över natten
Hemmagjord vaniljglass
Gör du hela satsen får du 1 liter glass
1,5 dl kikärtsspad
2 dl strösocker
2,5 dl växtbaserad vispgrädde
2 tsk vaniljpasta
- Vispa kikärtsspadet till ett fast skum. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa tills du får en fast maräng
- Vispa i vispgrädden tills den blir fast och smeten blir fast. Vispa i vaniljpastan och bred ut glassmeten i en form. Täck med plastfolie och ställ in i frysen över natten
Dagen efter, innan servering, lägger du upp desserten på en tallrik. Först rabarber, sedan häller du på lite av lagen och sist toppar du med glassen
Lämna ett svar