Glasstårta hör väl ändå sommaren till? Den här veganska hallonglasstårtan har en alldeles ljuvlig smak av hallon och vanilj med två krispiga lager av digestivebotten! På toppen ligger en vit chokladganache som verkligen sätter pricken över i:et. Den passar dom en svalkande fika eller som kalastårta. Vegansk hallonglasstårta är riktigt frestande, ni borde verkligen testa att baka den!
Nu när det börjar bli varmt ute uppskattar jag bakverk som inte kräver någon ugn. Det är varmt och med ugnen igång blir det ännu varmare och ett no bake bakverk kräver ofta lite arbetstid och sedan sköter den sig själv i frysen eller kylen!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk hallonglasstårta
Botten
300 gram digestivekex/3/4 av ett paket
150 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kexen till smulor
- Smält margarinet och blanda ned det i kexsmulorna. Tryck ut hälften av smulet i en bakplåtspappersklädd springform och ställ in i frysen
Hallonglass
100 gram/1 dl kikärtsspad
180 gram/2 dl strösocker
200 gram/2 dl växtbaserad vispgrädde
2 tsk vailjpasta
250 gram hallon (färska eller upptinade)
- Vispa kikärtsspadet till ett fast skum, vispa i lite strösocker i taget tills du får en maräng
- Vispa i grädden tillsammans med vaniljpastan tills du får en fluffig glassmet. Blanda i hallonen, rör om lite extra så glassmeten får en rosa färg
- Bred ut hälften av smeten över digestivebottnen och ställ in i frysen i två timmar
- Tryck försiktigt ut andra hälften av digestivesmulet över glassmeten när den stelnat och bred på sista lagret glassmet
- Frys i minst 4 timmar
Vit chokladganache
200 gram vegansk vit choklad
75 gram växtbaserad matlagningsgrädde
- Värm grädden och blanda i chokladen tills den smält samman tills du får en slät ganache
- Plocka ur glasstårtan ur formen och bred ut ganachen över glasstårtan. Ställ in i frysen igen i 30 minuter
- Låt glasstårtan stå framme i rumstemperatur i 10-15 minuter innan du serverar den
Lämna ett svar