Glass och Daim? Kan det vara den mest ultimata glassen? Dessutom vegansk!
Eftersom du behöver förbereda både vegansk kondenserad mjölk och vegansk Daim skulle jag rekommendera att du påbörjar din glass i god tid innan du vill äta den!

Vegansk Daimglass
Portioner: 1 liter
Tillagningstid: 10 minuter
Förberedelse: 1 timme + minst 6 timmar i frys
Ingredienser
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
1 sats vegansk kondenserad mjölk
Gör så här: Vispa grädden till sin hårdaste konsistens. Rör i den kondenserade mjölken (den behöver inte vara helt kylskåpskall men gärna avsvalnad) tills du får en jämn smet. Hacka Daim i små bitar och blanda ned i glassmeten. Häll glassmeten i en form och täck med plastfolie. Jag brukar använda en brödform. Ställ sedan in formen i frysen i minst 6 timmar.
Lämna ett svar