Vegansk Daimglass

Glass och Daim? Kan det vara den mest ultimata glassen? Dessutom vegansk!

Eftersom du behöver förbereda både vegansk kondenserad mjölk och vegansk Daim skulle jag rekommendera att du påbörjar din glass i god tid innan du vill äta den!

9789178871209
Köp min bok Veganska Godsaker

daimglass2

Vegansk Daimglass

Portioner: 1 liter

Tillagningstid: 10 minuter

Förberedelse: 1 timme + minst 6 timmar i frys

Ingredienser

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

1 sats vegansk kondenserad mjölk

1 sats vegansk Daim

Gör så här: Vispa grädden till sin hårdaste konsistens. Rör i den kondenserade mjölken (den behöver inte vara helt kylskåpskall men gärna avsvalnad) tills du får en jämn smet. Hacka Daim i små bitar och blanda ned i glassmeten. Häll glassmeten i en form och täck med plastfolie. Jag brukar använda en brödform. Ställ sedan in formen i frysen i minst 6 timmar.

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk Daimglass”

  1. Profilbild för Hannas krypin
    Hannas krypin

    Låter ju ljuvligt gott! Tack för receptet.

    http://hannaskrypin.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *