ANNONS

Vegansk marängtårta med jordgubbsgrädde och passionscurd

/

Tårtor

,

Hej på er!

Jag hoppas att ni har haft en fin fredag och får njuta av nationaldagen imorgon trots rådande situation. För, ni håller er väl på hemmaplan? För att göra er nationaldag extra lyxig vill jag dela med mig av ett nytt recept på en somrig marängtårta fylld med passionscurd och jordgubbsgrädde!

Marängtårtan är naturligt glutenfri och enkel att baka. Det enda tålamodet du behöver är med marängen som tar orimligt lång tid på sig att bakas och svalna, så förbered den gärna redan på förmiddagen om du ska servera den på kvällen!

Vegansk marängtårta jordgubbar

vegansk marängtårta

maräng av kikärtsspad

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”veganska godsaker”

Vegansk marängtårta med jordgubbsgrädde och passionscurd

Marängbottnar

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

225 gram/2,5 dl strösocker

  1. Ställ ugnen på 125 grader varmluftsugn. Om du inte har varmluftsugn går över- och undervärme bra också men då kan du behöva grädda i två omgångar, bottnarna får inte plats på en plåt
  2. Vispa kikärtsspadet till ett fast skum och tillät strösockret lite i taget tills du får en fast maräng
  3. Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper och tryck till den så den blir rätt platt, marängen ska mäta 20-24cm i diameter
  4. Grädda i 1 timme och 25 minuter och låt sedan marängen svalna i ugnen

Passionscurd

250 gram passionsfrukt (du kan köpa fryst passionsfrukt som du tinar)

45 gram/0,5 dl strösocker

24 gram/2 msk majsstärkelse

1 tsk vaniljpasta

50 gram/0,5 dl vatten

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Tina passionsfrukten och sila ned saften i en kastrull, du ska inte använda kärnorna
  2. Tillsätt vatten, socker, majsstärkelse och vaniljpasta och koka under omrörning tills du får en kräm. Dra av från plattan och tillsätt margarinet. Rör om tills margarinet smält och du fått en len kräm
  3. Häll upp i en skål och lägg plastfolie på ytan av curden. Kyl tills helt svalt

Jordgubbsgrädde

20 stycken färska jordgubbar

2 dl växtbaserad vispgrädde

  1. Hacka jordgubbarna smått
  2. Vispa grädden och blanda i jordgubbarna

Topping

Färska jordgubbar och passionsfrukt

  1. Ta en marängbotten och bred på passionscurden
  2. Lägg på den andra bottnen och bred över jordgubbsgrädden
  3. Dekorera med färska jordgubbar och passionsfrukt
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00