Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk marängtårta med jordgubbsgrädde och passionscurd
Hej på er!
Jag hoppas att ni har haft en fin fredag och får njuta av nationaldagen imorgon trots rådande situation. För, ni håller er väl på hemmaplan? För att göra er nationaldag extra lyxig vill jag dela med mig av ett nytt recept på en somrig marängtårta fylld med passionscurd och jordgubbsgrädde!
Marängtårtan är naturligt glutenfri och enkel att baka. Det enda tålamodet du behöver är med marängen som tar orimligt lång tid på sig att bakas och svalna, så förbered den gärna redan på förmiddagen om du ska servera den på kvällen!
Följ mig på
Ladda ned min app ”veganska godsaker”
Vegansk marängtårta med jordgubbsgrädde och passionscurd
Marängbottnar
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
225 gram/2,5 dl strösocker
- Ställ ugnen på 125 grader varmluftsugn. Om du inte har varmluftsugn går över- och undervärme bra också men då kan du behöva grädda i två omgångar, bottnarna får inte plats på en plåt
- Vispa kikärtsspadet till ett fast skum och tillät strösockret lite i taget tills du får en fast maräng
- Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper och tryck till den så den blir rätt platt, marängen ska mäta 20-24cm i diameter
- Grädda i 1 timme och 25 minuter och låt sedan marängen svalna i ugnen
Passionscurd
250 gram passionsfrukt (du kan köpa fryst passionsfrukt som du tinar)
45 gram/0,5 dl strösocker
24 gram/2 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljpasta
50 gram/0,5 dl vatten
50 gram mjölkfritt margarin
- Tina passionsfrukten och sila ned saften i en kastrull, du ska inte använda kärnorna
- Tillsätt vatten, socker, majsstärkelse och vaniljpasta och koka under omrörning tills du får en kräm. Dra av från plattan och tillsätt margarinet. Rör om tills margarinet smält och du fått en len kräm
- Häll upp i en skål och lägg plastfolie på ytan av curden. Kyl tills helt svalt
Jordgubbsgrädde
20 stycken färska jordgubbar
2 dl växtbaserad vispgrädde
- Hacka jordgubbarna smått
- Vispa grädden och blanda i jordgubbarna
Topping
Färska jordgubbar och passionsfrukt
- Ta en marängbotten och bred på passionscurden
- Lägg på den andra bottnen och bred över jordgubbsgrädden
- Dekorera med färska jordgubbar och passionsfrukt
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
3 svar till ”Vegansk marängtårta med jordgubbsgrädde och passionscurd”
-
Kan man förbereda marängen dagen innan?
-
Det går superbra 🙂
-
-
Marängen blev helt upplöst bara en kort stund efter jag lagt ihop den. Har du något tips på det?
Lämna ett svar