Vegansk kexchokladpaj med choklad- och hasselnötstryffel

Tänk va, att vi hittar vegansk kexchoklad godishyllan nu mer. En helt otrolig framgång för oss som inte äter animaliska produkter. Jag gillar den veganska kexchokladen, den är täckt i en mörk choklad men smakar mer som ljus. Den är söt och härlig, inte alls besk som mörk choklad ibland kan bli. Jag tycker att den är absolut god.

Vem vore jag om jag inte bakade med vegansk kexchoklad nu när den finns i butik? Den här ljuvligt lyxiga kexchokladpajen är fylld med chokladtryffel och rostade hasselnötter. Du bakar den på bara 5 ingredienser och den är alldeles magiskt god! Tänk att man kan få till det så bra med så simpla ingredienser.

vegansk kexchoklad paj

vegansk kexchoklad

Du vet väl att jag har en bakbok? Veganska godsaker finns att beställa här (förhandsbeställning till den 20/4 2021)

Vegansk kexchokladpaj med choklad- och hasselnötstryffel

Portioner: 8 stycken

Tid: 30 minuter + 2 timmar i kylskåp

Pajskal

6 stycken/360 g veganska kexchoklad

50 g mjölkfritt margarin

Choklad- och hasselnötstryffel

2 dl växtbaserad grädde (jag brukar använda Alpors gröna)

300 g vegansk ljus choklad

175 g rostade hasselnötter

Garnering

50 g hackade, rostade hasselnötter

Mixa kexchokladen till smulor. Smält margarinet och blanda ned det i kexsmulorna. Det kommer bli en ganska lös ”deg” eftersom chokladen smälter, du kan vänta i några minuter innan du börjar arbeta med den. Tryck ut blandningen i en pajform (20 cm i diameter) och ställ in pajformen i frysen. Börja nu med tryffeln. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen smått och blanda ned den i grädden tills du får en slät chokladkräm. Hacka hasselnötterna till mindre bitar och blanda ned dem i chokladen. Häll tryffeln i pajskalet och ställ in pajen i kylskåpet i 2 timmar för att stelna. Garnera med hackade, rostade hasselnötter.