Svampcarbonara (vegan)

Hej hopp från födelsedagsstugan! ja, ni läste rätt. I den här stugan firar vi en 25-åring idag. Mig. Idag blir jag vuxen på riktigt! Jag tror aldrig att jag kommer bli för gammal för att fylla år.

Hur som haver. Igår åt vi svampcarbonara till middag. En krämig, smakrik, underbart god carbonara där fläsket är utbytt mot svamp! Jag använder b-jäst i min svampcarbonara för att få mer umamismak och lite extra krämighet. B-jäst finns att köpa i större matvarubutiker men man kan även beställa det HÄR.

Svampcarbonara (6 portioner)

500 gram pasta

400 gram champinjoner

1 gul lök

1 liten palsternacka

1 vitlöksklyfta

3-4 msk b-jäst (finns att köpa HÄR)

2 krm malen muskotnöt

4-5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (beroende på hur såsig man vill ha carbonaran)

Salt och peppar

1 kruka persilja

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Skiva champinjonerna
  3. Finhacka löken och vitlöken
  4. Skala och finriv palsternackan
  5. Fräs champinjonerna, löken, vitlöken och palsternackan tills de blir mjukt (man kan även hårdsteka champinjonerna knaprigt i en egen stakpanna om man vill ha den knaperstekt)
  6. Strö över bjäst, muskotnöt, salt och peppar
  7. Tillsätt matlagningsgrädden och låt din svampcarbonara puttra i 5 minuter
  8. Smaka av och krydda ytterligare om det behövs
  9. Dra av stekpannan fri plattan och klipp i persiljan, rör om
  10. Blanda din svampcarbonara med pastan

Om man vill använda parmesanost kan jag rekommendera den veganska varianten från Green Vie.

svampcarbonara

Kommentarer

2 svar till ”Svampcarbonara (vegan)”

  1. Profilbild för Jonna

    Gjorde precis en variant av denna, men skippade palsternacka och gul lök då jag inte hade det hemma. Tog istället röd lök och broccoli. SÅ jäkla gott det blev. Bland det godaste jag lagat! Tror det där med b-jäst är en riktig hit! Ska testa det i andra maträtter med. Tack för all inspiration även i bakväg, trots att jag gått flera kilo sedan jag hittade din blogg!

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Så kul att du gillade receptet 🙂 Det låter riktigt gott med röd lök och broccoli också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *