Veganska kolamuffins med BUBS-fluf

by on

I samarbete med Hemmakväll

Dessa saftiga muffins som smakar härligt av kola är toppade med en av mina favoritgodisar, BUBS med smak av banan och kola! Jag har smält ned godisbitarna tillsammans med grädde och sedan vispat upp till ett härligt fluff som jag spritsat ut på muffinsarna. Så barnsligt goda!

Hemmakväll finns det många sorter av veganskt lösgodis! Två saker jag älskar med Hemmakväll är att det alltid är färskt godis i byttorna och alla godissorter är märkta med allergener/specialkost. En av markeringarna är just “vegansk” vilket gör det superenkelt att hitta de sorter som passar min kost! Bra ju?!

Att baka med godis är roligt! Dels så finns det en utmaning i att framhäva godissorten i olika kombinationer men samtidigt känns smakerna trygga och garanterat goda.

Bubs veganska

Veganska kolamuffins med BUBS-fluff Kolamuffins

Portioner: 12 stycken
Tid: 3 timmar (1 timme aktiv tid)

Muffins

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

150 gram/2 dl ljust farinsocker

90 gram/1 dl strösocker

240 gram/4 dl vetemjöl

10 gram/2 tsk bakpulver

10 gram/2 tsk vaniljsocker

96 gram/1 dl neutral olja

100 gram/1 dl växtbaserad matlangingsgrädde

12 stycken stora muffinsformar

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Vispa kikärtsspad och båda sorters socker tills det blir något fastare i konsistensern men fortfarande är rinnigt. Om man vispar för mycket kommer muffinsen att sjunka ihop när de gräddas
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten, blanda om
  4. Tillsätt olja och grädde och vänd om tills du får en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i 12 stycken stora muffinsformar (som gärna får stå i en muffinsplåt) och grädda muffinsen mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt

BUBS-fluff

60 gram BUBS med smak av banan och kola

300 gram växtbaserad vispgrädde

Ev. några droppar gul gelefärg eller karamellfärg Ev. 1 krm kakao

  1. Fördela vispgrädden jämnt i två kastruller
  2. Klipp godisbitarna så du får en hög med gula och en hög med bruna. Klipp ned dem smått och lägg de gula godisarna i ena kastrullen och de bruna i den andra. Värm på svag värme och under omrörning tills godisarna smält och du har en slät grädde. Koka inte grädden, då kan det skära sig
  3. Tillsätt eventuellt gul färg i den gula grädde och kakao i den bruna för mer färg
  4. Ställ in i kylskåpet tills godisgrädden blivit helt kall. Då vispar du upp vardera grädde till ettfluff och lägger det om vartannat i en spritspåse. Spritsa på muffinsen

Veganska kolamuffins med BUBS-fluff förvaras i kylskåpet

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.