ANNONS

Veganska browniemuffins med färskost

/

För ett tag sedan pratade jag om att jag hade 17 burkar med växtbaserad färskost i kylskåpet. Det är drygt 2,5 kilo. Ja, ni förstår ju, jag var tvungen att göra mig av med dom där två och ett halvt kilona på något sätt och varför inte som en färskostkräm i browniemuffins? Det låter inte helt fel va?

brownie cheesecake muffins

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Veganska browniemuffins med färskost

8 stycken stora

Muffins

1,5 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

150 g/2,5 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/0,5 tsk salt

1 dl neutral olja

Färskostkräm

300 g växtbaserad färskost

45 g/0,5 dl strösocker

27 g/3 msk vetemjöl

5 g/1 tsk vaniljsocker

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Börja med muffinsen. Vispa kikärtsspad och strösocker tills det blir vitt. Det tar cirka 30 sekunder.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Tillsätt oljan och blanda tills du får en jämn, klumpfri smet. Ställ åt sidan
  4. Gör färskostkrämen genom att blanda alla ingredienser i en skål tills den blir jämn och klumpfri
  5. Varva muffinssmeten och färskostkrämen i 8 stycken stora muffinsformar. Avsluta med färskostkrämen och dra lätt med en kniv i seten så du får ett snyggt mönster. Fyll inte förarna mer än två tredjedelar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter och låt svalna
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00