ANNONS

Veganska vaniljbullar med nötkräm

/

Vaniljbullar med nötkräm är en av mina favoritbullar. De är så lyxiga och otroligt goda. De hackade nötterna som garnering ger definitivt pricken över i:et!

Visste ni att nötkräm original är veganskt? Ni vet de där små vita påsarna med nötkräm som man kan köpa i lösgodishyllan? Som man alltid åt när man var liten? Japp, de är veganska och finns dessutom i storpack på 175 gram. Det är det stora paketet du ska använda när du bakar dessa bullar. Du hittar dem vid bakhyllan!

bullar nötkräm

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vaniljbullar med nötkräm

Bulldeg

30 gram färsk jäst

300g/3 dl växtbaserad dryck eller vatten

2 tsk mortlad eller malen kardemumma

90g/1 dl strösocker

540g/9 dl vetemjöl

3g/0,5 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader), blanda det med jästen så den smälter tillsammans med kardemumma och socker
  3. Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
  4. När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet. När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
  5. Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig. Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter

Vaniljfyllning

150g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

75g/1dl ljust farinsocker

45g/0,5dl strösocker

1tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

175g nötkräm original

2 tsk vetemjöl

Hackade hasselnötter/mandelsplitter till garnering 

Sokerlag

1 dl strösocker

1 dl vatten

  1. Mosa ihop margarin, farinsocker och vaniljpasta till en kräm
  2. Blanda nötkrämen med vetemjölet och häll upp i en spritspåse, ställ allt åt sidan
  3. Dela degen i två delar och kavla ut den första delen med en avel tills den blir 0,5cm hög
  4. Bred ut hälften av fyllningen över degen och vik ihop i ett treslag. Dela degen i 1cm tjocka strimlor. Snurra varje strimla till en skruv och rulla ihop till en bulle. Upprepa med den andra hälften av degen. Lägg på en plåt och låt jäsa i 1,5-2 timmar
  5. Koka upp sockerlagen tills den blir simmig, ställ åt sidan
  6. Pensla bullarna med sockerlagen och fyll en grop med nötkräm i mitten av varje bulle. Toppa med nötter
  7. Ställ ugnen på 200 grader och grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg. Pensla bullarna med sockerlag igen direkt när de kommit ut ur ugnen oh låt dem svalna på plåten
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00