Kikärtscurry med jordnötssmör

Det här är en riktig familjefavorit! Till och med Simon, som avskyr kikärter gillar den här snabba grytan! Den har tydliga smaker av curry och jordnötssmör och jag har även friterat gula russin att servera med.

Att fritera gula russin är något min bästa vän lärt mig. Hon är uppväxt i en annan matkultur än mig och lär mig så mycket om hur man lagar mat i mellanöstern!

Följ mig på

Instagram

Youtube

kikärtscurry2

kikärtscurry med jordnötssmör

Kikärtscurry med jordnötssmör

Tid: 30 minuter
Portioner: 4 stycken

Tips på alternativa ingredienser
Kikärtor: Vita bönor, filébitar
Kokosmjölk: Matlagningsgrädde plus lite vatten

Ingredienser

20 cm purjolök
1 msk vegeta
230 gram kikärtor
4 dl kokosmjölk
1 dl jordnötssmör, utan socker
1 msk gul curry
1 dl gula russin
Olja till stekning och fritering
4 portioner bulgur

Skölj och skiva purjolöken. Fräs den tillsammans med olja och vegeta i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt kikärtorna och fräs på en stund till. Blanda ned kokosmjölk, jordnötssmör och curry i pannan och låt puttra ihop till en trevlig gryta. Glöm inte att koka bulgur! Fritera russinen i en stekpanna med mycket olja, på hög temperatur tills det har svällt upp till bollar. Låt russinen rinna av på ett hushållspapper medan du väntar på att maten ska bli klar.