Vegansk saffranskladdkaka

När du är sugen på saffran, men inte har så mycket tid. Då bakar du en vegansk saffranskladdkaka. Den är lika kladdig som den ska vara och den smakar mycket saffran. Inga konstigheter och ingredienserna hittar du i din vanliga livsmedelsbutik!

vegansk saffranskladdkaka

Följ mig på

Instagram

Youtube

Vegansk saffranskladdkaka

Potioner: 8-10 st

Tid: 40 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

125 g mjölkfritt margarin

1 g/2 paket saffran

270 g/3 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1⁄2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i saffranet. Dra av från plattan. Det är viktigt att inte margarinet kokar, då kan smeten skära sig. Tillsätt övrigaingredienser och blanda ihop till en jämn klumpfri smet. Du kan använda en ballongvisp eller en slickepott till detta. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan är klar när den är fast i kanterna men fortfarande vobblig i mitten. Ställ den för att svalna innan du skär upp den i bitar och serverar med färska bär och en klick växtbaserad vaniljglass!