
Vegansk saffranskladdkaka
Jul
,När du är sugen på saffran, men inte har så mycket tid. Då bakar du en vegansk saffranskladdkaka. Den är lika kladdig som den ska vara och den smakar mycket saffran. Inga konstigheter och ingredienserna hittar du i din vanliga livsmedelsbutik!
Följ mig på
Vegansk saffranskladdkaka
Potioner:8-10 st
Tid:40 minuter
Ugn:175 grader
Ingredienser
125 g mjölkfritt margarin
1 g/2 paket saffran
270 g/3 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1⁄2 tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda i saffranet. Dra av från plattan. Det är viktigt att inte margarinet kokar, då kan smeten skära sig. Tillsätt övrigaingredienser och blanda ihop till en jämn klumpfri smet. Du kan använda en ballongvisp eller en slickepott till detta. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan är klar när den är fast i kanterna men fortfarande vobblig i mitten. Ställ den för att svalna innan du skär upp den i bitar och serverar med färska bär och en klick växtbaserad vaniljglass!