Vegansk Bountyfudge

Innehåller annonslänk

Vegansk bountyfudge

Att äta fudge hör julen till, men ska vi inte hotta upp det med lite modernare recept? Vegansk bountyfudge smakar som en dröm med choklad och kokos och är just vad det låter, ett lager chokladfudge och ett lager kokosfudge. Så galet goda och smakar likt Bountychokladen.

När jag kokar julgodis använder jag mig alltid av DEN HÄR termometern. Jag tycker att den är superbra trots att det inte är en sockertermometer och dessutom har den fler användningsområden så den ligger inte bara lådan resten av året!

Chokladfudge

250 gram växtbaserad grädde

1,5 dl strösocker

2 msk sirap

75 gram mörk choklad

1 msk mjölkfritt margarin

  1. Koka grädde socker och sirap till det uppnår 120 grader. Använd gärna en termometer
  2. Rör om då och då
  3. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarin och choklad tills du får en jämn chokladfudge
  4. Bred ut fudgen i en form (15×15 cm) som är klädd i bakplåtspapper
  5. Ställ in i kylen för att stelna
Kokosfudge

200 gram växtbaserad grädde

1,5 dl strösocker

1 dl kokosflingor

  1. Koka grädden och sockret tills det uppnår 120 grader. Rör om då och då
  2. Dra av från plattan och blanda i kokosflingor
  3. Bred kokosfudgen över chokladfudgen och ställ in formen i kylen igen så godiset får stelna
  4. Skär upp i lagom stora bitar

Bountyfudge

 

Kommentarer

11 svar till ”Vegansk Bountyfudge”

  1. Vilken grädde använde du? ?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Sojagrädde ?

      1. Ok, tack! ? Jag och min flickvän testade med havregrädde och den stelnade aldrig, antar den skillnaden kan vara anledningen…
        Vi älskar dina recept och din blogg, bakning har aldrig varit så roligt, du är bäst! ?

        1. Profilbild för fridasvegobak
          fridasvegobak

          Hmm, det borde inte ha med val av grädde att göra. Anledningen till att fudgen stelnar är tempen på sockret. Använde ni en termometer? ?

  2. Hur viktigt är det att temperaturen kommer upp till 120 grader? Jag kokade i säkert 20min men kom bara upp till 103 grader (tempen steg inte alls sista 15 minuterna).. Sedan testade jag höja värmen på plattan till max, temperaturen gick då upp till ca 107 grader men blev bränd på en gång 🙁 Vet inte vad jag gjorde för fel.

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ja, alltså rätt temperatur är viktigt för att ens få en kola. 120 grader ger en mjuk kola så allt under det blir kolasås kan man säga. Det tar rätt lång tid att koka kola, man behöver röra om i kolasmeten då och då och så behöver man en nypa tålamod ?

  3. Profilbild för Charlotta

    Hej,
    kommer heller inte upp högre än till 104 grader och vi använder havregrädde.
    Vad gör vi för fel tro?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Kolan måste kolan länge, i minst 30 minuter ?

      1. Profilbild för Charlotta

        Hejsan igen,
        vi lyckades! SuperGODA!!!!

  4. Hej! Använder du vegansk vispgrädde eller matlagningsgrädde?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Det spelar ingen roll vilket av det DJ använder ? jag hade matgrädde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *