Innehåller annonslänk
Att äta fudge hör julen till, men ska vi inte hotta upp det med lite modernare recept? Vegansk bountyfudge smakar som en dröm med choklad och kokos och är just vad det låter, ett lager chokladfudge och ett lager kokosfudge. Så galet goda och smakar likt Bountychokladen.
När jag kokar julgodis använder jag mig alltid av DEN HÄR termometern. Jag tycker att den är superbra trots att det inte är en sockertermometer och dessutom har den fler användningsområden så den ligger inte bara lådan resten av året!
Chokladfudge
250 gram växtbaserad grädde
1,5 dl strösocker
2 msk sirap
75 gram mörk choklad
1 msk mjölkfritt margarin
- Koka grädde socker och sirap till det uppnår 120 grader. Använd gärna en termometer
- Rör om då och då
- Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarin och choklad tills du får en jämn chokladfudge
- Bred ut fudgen i en form (15×15 cm) som är klädd i bakplåtspapper
- Ställ in i kylen för att stelna
Kokosfudge
200 gram växtbaserad grädde
1,5 dl strösocker
1 dl kokosflingor
- Koka grädden och sockret tills det uppnår 120 grader. Rör om då och då
- Dra av från plattan och blanda i kokosflingor
- Bred kokosfudgen över chokladfudgen och ställ in formen i kylen igen så godiset får stelna
- Skär upp i lagom stora bitar
Lämna ett svar