Vegansk mintchokladkräm

Mint och choklad är en favorit! Den här lena krämen är den perfekta desserten när man vill ha något chokladigt med en fräsch touch. Jag toppade min dessert med hackat Marianne, ni vet godiset.

Jag har dekorerat med söta små hjärtan gjorda i choklad med täckta med rosa, skimrande pulver. Du kan hitta sådant pulver i din välsorterade livsmedelsbutik. Det står oftast vid bakhyllan och finns dessutom i både, glad, silver och brons!

mint choklad kräm

mintchokladkräm2

Vegansk mintchokladkräm

Portioner: 4 stycken

Tid: 20 minuter + avsvalning

Ingredienser

Mintchokladkräm

4 dl växtbaserad vispgrädde

120 gram mörk choklad, 54%-ig

2 tsk pepparmintarom

Chokladhjärtan

30 gram mörk choklad, 54%-ig

Rosa dekorationspulver

Topping

Växtbaserad vispgrädde

Marianne-godis

Börja med mintchokladkrämen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält ihop på låg värme. Det ska inte koka. Häll upp i fyra stycken serveringsglas och ställ in i kylskåpet för att stelna i mint 2 timmar men gärna över natten.

Smält chokladen till hjärtana. Jag brukar lägga chokladen direkt i spritspåsen och micra på medelvärme tills den smält. Låt den svalna lite så den blir något tjockare, den är lättare att arbeta med då. Rita upp fyra stycken hjärtan med en penna på ett bakplåtspapper. Spritsa ut chokladen efter mönstret och gör en lite tjockare ”pinne” längst ned så du enkelt kan trycka ned hjärtat i mintchokladkrämen. Låt chokladen stelna helt, du kan lägga in pappret med den spritade chokladen i frysen en liten stund så stelnar den snabbt. Ta en pensel eller använd fingret och bred på dekorationspulver. Sätt försiktigt ned hjärtat i desserten innan servering. Toppa med vispad grädde och hackat godis.