
Vegansk broccolipaj med soltorkade tomater
Här kommer ett något uppdaterat recept på min veganska broccolipaj med soltorkade tomater!
Min veganska matpaj med broccoli, lök och soltorkade tomater är en perfekt vardagsmiddag eller ett toppenbra komplement till buffén. Den är enkel att göra och blir väldigt fyllig och krämig med vegansk äggstanning. Jag hivar i mig den som den är i farten eller tillsammans med en god sallad och en kall vitlökssås.
Vegansk broccolipaj med soltorkad tomat
Pajskal
125 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
2 krm salt
Tofustanning
150 gram silkestofu
1,5 dl växtbaserad dryck eller grädde
1 krm cayennepeppar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
Olja till stekning
400 gram broccolibuketter
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
10 st soltorkade tomater
Salt
Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop alla ingredienser till en deg. Lägg degen i folie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform (22 cm i diameter). Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 7 minuter
Tofustanning: Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät sås
Fyllning: Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Skiva lök och hacka vitlök smått och stek försiktigt i en stekpanna tillsammans med olja. Tillsätt broccolin och salt och låt steka ihop några minuter. Häll broccolisteket i pajskalet och klipp över soltorkad tomat i mindre bitar. Häll på tofustanningen och grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt pajen svalna och sätta sig något innan du serverar den