Veganska snittar med nötkräm

Att ha snittar i frysen att plocka fram vid behov är så bekvämt och skönt! Föreställ er att dessa snittar är fyllda med underbart god nötkräm. De är fullkomligt ljuvliga!

nötkrämsnittar

nötkrämsnittar

Veganska snittar med nötkräm

Portioner: 20 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

200 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

90 g/1 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

42 g/2 msk ljus sirap

5 g/1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g nötcreme original

Nyp ihop alla ingredienser utom nötkrämen till en smidig deg. Dela degen i två delan och rulla dem till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut en grop i mitten längst båda längderna. Fyll groparna med nötkrämen och ställ plåten i kylskåpet i 30 minuter. Grädda längderna mitt i ugnen i 17-20 minuter. Låt svalna en stund och skär sedan längderna på snedden så du får snittar. Låt snittarna svalna helt på plåten.