Veganska kardemummakakor med kanelstekta äpplen

Jag tittade på mina halvtrötta äpplen i fruktfatet och tänkte att jag verkligen borde använda dom innan det är för sent så jag tog tag i min lilla fantasi och knåpade ihop dessa små, eller ja ganska stora godingar.

Kakorna är gjorda av mördeg med kardemumma och fyllda med kanelstekta äpplen.

kakor äpple vegan

Veganska kardemummakakor med kanelstekta äpplen

Portioner: 12 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Mördeg

200 g mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

2 msk mortlar kardemumma

Kanelstekta äpplen

2 st medelstora röda äpplen

25 g mjölkfritt margarin

26 g/2 msk strösocker

8 g/1 msk malen kanel

Gör så här

Knåda ihop alla ingredienser till mördegen, antingen med händerna eller i en matberedare. Rulla 12 stycken bollar av degen och fördela på två plåtar klädda i bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Ställ in i kylskåpet.

Skär äpplena i små tärningar. Smält margarinet i en stekpanna och tillsätt äppelbitar, socker och kanel. Stek tills äpplena är mjuka. Fyll groparna i kakorna med de kanelstekta äpplena. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan kakorna svalna på plåten. Kakorna går bra att frysa.

kakor med äpple