Jag tittade på mina halvtrötta äpplen i fruktfatet och tänkte att jag verkligen borde använda dom innan det är för sent så jag tog tag i min lilla fantasi och knåpade ihop dessa små, eller ja ganska stora godingar.
Kakorna är gjorda av mördeg med kardemumma och fyllda med kanelstekta äpplen.
Veganska kardemummakakor med kanelstekta äpplen
Portioner: 12 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Mördeg
200 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
2 msk mortlar kardemumma
Kanelstekta äpplen
2 st medelstora röda äpplen
25 g mjölkfritt margarin
26 g/2 msk strösocker
8 g/1 msk malen kanel
Gör så här
Knåda ihop alla ingredienser till mördegen, antingen med händerna eller i en matberedare. Rulla 12 stycken bollar av degen och fördela på två plåtar klädda i bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Ställ in i kylskåpet.
Skär äpplena i små tärningar. Smält margarinet i en stekpanna och tillsätt äppelbitar, socker och kanel. Stek tills äpplena är mjuka. Fyll groparna i kakorna med de kanelstekta äpplena. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan kakorna svalna på plåten. Kakorna går bra att frysa.
Lämna ett svar