Innehåller annonslänkar
Min senaste video på Youtube
Veganska påskägg är härliga mozartkulor som är formade till ägg. I mitten finns en ljuvlig kula nougat gömd i marsipan. Därefter är hela ägget doppat i vegansk ljus choklad. Så underbart goda och perfekta att äta till påsk!
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!
Veganska påskägg (6 stycken stora)
200 gram mandelmassa
50 gram vegansk nougat (finns at köpa på Netto/Lidl)
150 gram vegansk ljus choklad (jag beställer min HÄR)
- Dela mandelmassan i sex delar
- Rulla dem till bollar och tryck ut ett hål i mitten
- Skär nougaten i sex lika stora bitar
- Tryck i en bit nougat i varje kula och nyp ihop
- Forma marsipanen till ägg
- Lägg marsipanäggen i frysen i 15 minuter
- Smält chokladen i micron eller över vattenbad
- Doppa dina veganska påskägg i chokladen och låt dem stelna på ett bakplåtspapper
Förvara äggen i kylskåp i upp till 5 dagar

Lämna ett svar