Följ mig på
Fruktspett med kladdkaka
Portioner: 4-6 spett
Tid: 1 timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
125 g mjölkfritt margarin
75 g/1 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
20 g/ 1/2 dl kakao
150 g/ 2 1/2 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
150 g mörk choklad, 54%
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Frukt och bär till spetten
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser till kladdkakan (utom chokladen) och rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i en klädd form (20x20cm) och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Ställ in kladdkakan i kylskåpet och låt den svalna helt. Skär kladdkakan i kvadratiska bitar. Smält chokladen på låg värme i micron och doppa bitarna av kladdkakan där i. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Varva kladdkaka och frukt/bär på spett
Lämna ett svar