Vegansk banankaka med choklad och kaffeglasyr

Banan, choklad och kaffe är alltid en bra grej. Tillsammans blir det så saftigt, smakrikt och gott! Jag älskar den här supersaftiga banankakan fylld med choklad och lite kokos. Toppad med en härlig kaffeglasyr.

Tänk på att använda riktigt bruna bananer. Är de inte tillräckligt mogna kommer kakan få en bitter och oskön konsistens. Om dina bananer inte är tillräckligt bruna kan du lägga in dem i ugnen i 200 grader i 10 minuter så ska de vara tillräckligt mjuka.

vegansk banankaka

banankaka vegan

Vegansk banankaka med choklad och kaffeglasyr

Portioner: 8-10

Tid: 90 minuter + tid för avsvalning

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kaka

200 g mjölkfritt margarin, rumstemperatur 

270 g/3 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kokosflingor

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3/4 dl växtbaserad matlagningsgrädde 

4 stycken bruna bananer

200 g vegansk ljus choklad

Kaffeglasyr

100 gram mjölkfritt margarin

20 g/1/2 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2  msk kaffe

3 msk växtbaserad grädde

1/2 tsk salt

Ett halvt paket/250 g florsocker

Kokosflingor till topping

banankaka choklad

Börja med kakan. Vispa margarin och strösocker vitt och pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Tillsätt matlagningsgrädden och rör om. Mosa bananerna och blanda ned dem i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ned i smeten. Bred ut smeten i en smord form, min är 20 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 60-65 minuter. Låt kakan svalna helt innan du plockar ut den ur formen.

Smält margarinet till glasyren i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser till du får en slät kräm. Låt den svalna något och bred ut den över kakan. Toppa med lite kokosflingor.

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk banankaka med choklad och kaffeglasyr”

  1. Helt galet god!!! Använde iKaffe istället för grädde och det funkade bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *