No bake chokladbollspaj

Innehåller annonslänk

Min no bake chokladbollspaj är fylld med en krämig chokladtryffel och toppad med en extra chokladboll. Jag kan inte beskriva i text hur god den här är. Jag kan bara säga: mmmmm, vilken goding!

chokladbollspaj

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

No bake chokladbollspaj

Pajskal

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

4 dl havregryn

2 msk kallt, starkt kaffe

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare
  2. Tryck ut smeten i 4 små pajformar med löstagbar botten (jag har dessa)
  3. Med smeten som blir över rullar du 4 stycken chokladbollar och rullar i kokos
  4. Ställ in i kylen

Chokladtryffel

2 dl växtbaserad grädde

200 gram vegansk choklad (du kan använda både mörk och ljus choklad)

  1. Värm grädden i en kastrull och dra av den från plattan
  2. Bryt i chokladen och rör om tills den smält
  3. Fyll pajskalen med chokladen och ställ in i kylskåpet i 2 timmar
  4. Tryck i chokladbollarna
  5. Plocka ur pajen ur formen

Kommentarer

Ett svar till ”No bake chokladbollspaj”

  1. Hej!

    Vilken växtbaserad grädde är det du har använt? Alpros sötade, oatly imat eller planti? Vilken är det du oftast använder i bakning?

    Tack för fantastiska recept och stor inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *