Åh dessa kakor är så goda! Dom är lite sega och lite knapriga tack vara havregrynen. I mitten har jag gömt en bit choklad och ovanpå kakorna har jag ringlat lite smält choklad. Otroligt goda!
Sega havrekakor med choklad
Portioner: 8 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin, rumstemperatur
90 g/1 dl strösocker
75 g/1 dl rörsocker
45 g/3 msk kikärtsspad
40 g/1 dl havregryn
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
80 g vegansk ljus choklad (bitar från en chokladkaka)
20 g vegansk ljus choklad, smält
Vispa ihop margarin, strösocker och rörsocker. Tillsätt kikärtsspadet och vispa ihop snabbt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Dela degen i 8 stycken bitar. Tryck i en chokladbit i varje degbit och rulla ihop till en boll. Platta till kakorna lite och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-13 minuter. Låt kakorna svalna något. Smält 20 g choklad och ringa över kakorna.
Lämna ett svar