Sega havrekakor med choklad

Åh dessa kakor är så goda! Dom är lite sega och lite knapriga tack vara havregrynen. I mitten har jag gömt en bit choklad och ovanpå kakorna har jag ringlat lite smält choklad. Otroligt goda!

sega havrekakor med choklad

sega havrekakor med choklad

Sega havrekakor med choklad

Portioner: 8 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin, rumstemperatur 

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl rörsocker

45 g/3 msk kikärtsspad

40 g/1 dl havregryn

180 g/3 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

80 g vegansk ljus choklad (bitar från en chokladkaka)

20 g vegansk ljus choklad, smält

Vispa ihop margarin, strösocker och rörsocker. Tillsätt kikärtsspadet och vispa ihop snabbt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Dela degen i 8 stycken bitar. Tryck i en chokladbit i varje degbit och rulla ihop till en boll. Platta till kakorna lite och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-13 minuter. Låt kakorna svalna något. Smält 20 g choklad och ringa över kakorna.