Kolagrottor med flingsalt

Godkväll! Hoppas att ni har en fin lördag. Jag skulle vilja passa på att tacka alla er som nominerat mig till årets matinstagrammare hos @alltommat på Instagram, jag är mycket tacksam och glad för att ni verkar tycka att jag gör ett bra jobb! Tack tack tack ❤️

Så, jag delar ett recept till idag, bara för att det är lördag. Kolagrottor med flingsalt. Dom är så galet goda!

Kolakräm

0,5 dl sojavispgrädde

0,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt kolasåsen puttra under omrörning i ca 7 minuter

2. Dra av kola från plattan och låt den svalna något (den ska fortfarande vara lite rinnig när du fyller kakorna med den)

Kakor, 24 stycken

200 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1 dl strösocker

3,5 dl vetemjöl

ev. 1 msk vatten

1 msk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål

2. Tillsätt det rumsvarma margarinet och arbeta ihop till en deg. Om du tycker att degen är för smulig, tillsätt 1 msk vatten och knåda in i degen

3. Rulla 24 bollar av degen och lägg dom på en plåt klädd i bakplåtspapper

4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 9 minuter

5. Gör en fördjupning i mitten av varje kaka med hjälp av något redskap eftersom kakorna är jättevarma (jag använde toppen på skaftet av en träslev)

6. Låt kakorna svalna något och fyll gropen i kakorna med kolasås. Toppa med flingsalt och låt kakorna svalna helt.