Veganska kanelbullesnittar

Hej finaste ni <3

Jag vill först och främst tacka för den otroligt fina responsen jag fått på min bok ”Veganska godsaker” som släpptes den 20/4-21. Jag är överväldigad, stolt och ödmjukast tacksam. Tack för att ni köper min bok. Tack för att ni hänger här. Tack för att ni gör mitt jobb till det roligaste jobbet jag någonsin kunnat tänka mig!

Om du vill köpa min bok kan du göra det här

bok3

Dessa veganska kanelbullesnittar är perfekta att baka när du inte orkar baka kanelbullar. Du kanske vill ha något gott att doppa i kaffet? Då passar det utmärkt att svänga ihop en plåt kanelbullesnittar men se till att gömma dem väl. De tar slut fort!

kanebullesnittar veganska

Veganska kanelbullesnittar

Portioner: 20 stycken snittar

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

42 g/2 msk ljus sirap

5 g/1 tsk bakpulver

2 tsk mortlad kardemumma

3 g/1/2 tsk salt

Kanel och pärlsocker till topping

veganska kanelbullesnittar

Knåda ihop alla ingredienser (utom kanel och pärlsocker) till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem så de blir lite platta. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakorna svalna lite och skär dem i snittar.

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska kanelbullesnittar”

  1. Hur länge håller de sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *