Kanelbullekakor av mördeg

Kanelbullekakor av mördeg är frasiga små kakor som smakar kanelbulle. De är gjorda av samma deg i två olika smaker av kardemumma och kanel. Alltså, precis som kanelbullar!

kanelbullekakor

Följ mig på Instagram för mer till tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning @fridasvegobak

Kanelbullekakor av mördeg

200 gram mjölkfritt margarin

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

4 dl vetemjöl

Kardemumma efter smak

Kanel efter smak

Pärlsocker

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Knåda ihop margarin, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en fast deg
  3. Dela upp degen i två delar
  4. Krydda ena degen med kardemumma och den andra med kanel
  5. Knåda in kryddorna i respektive deg och lägg in i kylskåpet i 30 minuter
  6. Kavla ut degarna på ett lätt mjölat bord
  7. Lägg de utkavlade degarna över varandra och skär kanterna jämna
  8. Rulla ihop degen till en rulle
  9. Skär 1 centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  10. Strö över pärlsocker på varje kaka
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
  12. Låt svalna helt innan du plockar bort kakorna från plåten