Rabarber- och jordgubbspaj med kolatäcke

Hej på er <3

Här kommer ett riktigt gott recept på rabarber- och jordgubbspaj. Jag älskar att blanda rabarber och jordgubbar, det passar så bra tillsammans! Jag tycker att den syrliga rabarbern och de söta jordgubbarna möter varandra så bra. Jag toppade min paj med samma deg som jag använder när jag gör kolasnittar. Det blir verkligen otroligt gott!

Jag blandar rabarbern och jordgubbarna med majsstärkelse som hjälper till att suga upp vätskan från frukten som kommer vattna av sig i ugnen. Det är viktigt att använda just majsstärkelse eller potatisstärkelse för att inte få en vattnig paj!

rabarberpaj kolatäcke

Tips: När du väljer rabarber kan du tänka på att de är sötare ju mindre och rödare de är. Plocka därför rabarbern när den är liten. När den växer sig större och tjockare blir den syrligare och strävare i smak och konsistens.

Rabarber- och jordgubbspaj med kolatäcke

Portioner: 8-10

Tid: 50 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Kolasnittdeg

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

84 g/4 msk ljus sirap

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

Fyllning

250 g rabarber

250 g jordgubbar

9g/1 msk majsstärkelse

45 g/1/2 dl strösocker

rabarber jordgubbspaj

Kolasnittdeg: Tillsätt alla ingredienser i en bunke och knåda ihop dem tills du får en deg. Ställ åt sidan.

Fyllning: Blanda rabarber, jordgubbar och majsstärkelse i en annan bunke och bred sedan ut dem i en pajform som är 28 cm i diameter. Strö över sockret. Smula över degen och tryck till den lite. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills den får en gyllenbrun färg.