Vegansk linslasagne är en vardagsfavorit som är enkel att förbereda och sköter sig fint i ugnen själv. Dessutom är lasagne en perfekt maträtt att äta som rester, den är nämligen ännu godare när det fått sätta sig i kylskåpet en dag eller två så alla smaker får komma fram!
Följ mig på
Vegansk linslasagne
1 st gul lök
2 st morötter
1 st vitlöksklyfta
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk paprikapulver
2 tsk curry
2 dl torkade röda linser
400 gram finkrossade tomater (gärna med smak av basilika)
4 dl vatten
4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Salt och peppar efter smak
15 stycken lasagneplattor (läs på baksidan så de inte innehåller ägg, Ica Eco har veganska)
Vegansk riven ost (jag har använt Oddlygood från Valio)
Olja att steka i
- Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Skala och finhacka löken, vitlöken och morötterna
- Fräs grönsakerna tillsammans med olja i en gryta tills löken blivit glansig
- Tillsätt kryddor och buljong tillsammans med linser, krossad tomat och vatten. Låt puttra i 10 minuter
- Blanda i grädden och låt linssåsen puttra i ytterligare 5 minuter
- Salta efter smak och dra av grytan från plattan
- Ta fram en ugnsform (30×20 cm) och bred ut lite linssås i botten och täck med lasagneplattor. Varva linssås och lasagneplattor. Avsluta med linssås och strö över riven ost
- Grädda i ugnen i 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg och är mjuk rakt igenom
Jag serverade min veganska linslasagne med en sallad gjord på gurka, paprika, marinerad kronärtskocka, kikärtor, äpple, pumpakärnor och äpple. Ta det du har hemma, en sallad är ett perfekt sätt att rensa kylen på!
Lämna ett svar