Ibland vill man bara baka något enkelt. Något som är fantastisk gott, men som är enkelt. Då ska man baka dessa sega havrerutor. Med få ingredienser och ett enkelt recept kommer man riktigt långt!
Dessutom är sega havrerutor perfekta att frysa in och doppa i kaffet när man blir sugen!
Sega havrerutor (vegan)
Portioner: 20 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
200 g mjölkfritt margarin
300 g/4 dl vetemjöl
360 g/4 dl strösocker
360 g/8 dl havregryn
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
140 g/1 dl ljus sirap
1 dl kikärtsspad
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och tillsätt sedan margarinet, sirap och kikärtsspad. Blanda ihop till en kladdig smet. Klä en form (25×35 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara lite gyllenbrun på ytan men fortfarande något kladdig när du plockar ut den. Låt kakan svalna och sätta sig ordentligt så kommer den vara perfekt.
Lämna ett svar