ANNONS

Sega havrerutor (veganska)

/

Mjuka kakor

,

Ibland vill man bara baka något enkelt. Något som är fantastisk gott, men som är enkelt. Då ska man baka dessa sega havrerutor. Med få ingredienser och ett enkelt recept kommer man riktigt långt!

Dessutom är sega havrerutor perfekta att frysa in och doppa i kaffet när man blir sugen!

sega havrerutor

Sega havrerutor (vegan)

Portioner: 20 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

200 g mjölkfritt margarin

300 g/4 dl vetemjöl

360 g/4 dl strösocker

360 g/8 dl havregryn

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

140 g/1 dl ljus sirap

1 dl kikärtsspad

havrerutor

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och tillsätt sedan margarinet, sirap och kikärtsspad. Blanda ihop till en kladdig smet. Klä en form (25×35 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara lite gyllenbrun på ytan men fortfarande något kladdig när du plockar ut den. Låt kakan svalna och sätta sig ordentligt så kommer den vara perfekt.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00