
Veganska Snickersmuffins
Smakerna av Snickers är ju de godaste som finns! Jordnötter, choklad och kola. Tror knappt att det kan bli bättre än så. Helt klart en av mina favoritsmaker!
Jag har ju bakat det mesta med Snickers-smak redan men muffinsen har jag sparat på. Tills nu, nu kan jag inte hålla mig längre! En Saftig muffins med jordnötssmör fylld med jordnötskola och toppad med chokladgrädde, HELT otroliga!
Veganska Snickersmuffins
Portioner: 12 stycken
Tid: 2 timmar
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Muffins
5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 g vatten
Om du använder flytande spad tar du 1,5 dl kikärtsspad
270 g strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
100 g jordnötssmör
50 g mjölkfritt margarin
3/4 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)
12 stycken medelstora muffinsformar
Kolakräm med jordnötter
90 g/1 dl strösocker
140 g/1 dl ljus sirap
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
50 g mjölkfritt margarin
1 dl salta jordnötter
Chokladgrädde
1 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
75 g mörka chokladknappar
Flingsalt till topping
Gör så här
Muffins: Blanda pulver och vatten till ett spad. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Smält margarinet och blanda ned det i smeten tillsammans med jordnötssmör och dryck tills du får en klumpfri smet. Fyll 2 tredjedelar av muffinsformarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna helt. Skär ut en grop i mitten av varje muffins.
Kolakräm: Koka socker, sirap och grädde till en kolasås som mäter 118 grader. Hacka under tiden jordnötterna i små bitar. Dra av kastrullen från plattan och blanda i jordnötter och margarin tills margarinet smält samman med kolasåsen. Låt svalna helt och häll upp i en spritspåse. Fyll groparna med kolakrämen.
Chokladgrädde: Vispa grädden helt fast med elvisp. Smält chokladen över vattenbad eller i micro och vispa ned den i grädden så den går ihop. Häll upp i en spritspåse och ställ in i kylskåpet en stund och spritsa sedan grädden över muffinsen. Toppa med flingsalt. Förvara muffinsen i kylskåpet.