Veganska Snickersmuffins

Smakerna av Snickers är ju de godaste som finns! Jordnötter, choklad och kola. Tror knappt att det kan bli bättre än så. Helt klart en av mina favoritsmaker!

Jag har ju bakat det mesta med Snickers-smak redan men muffinsen har jag sparat på. Tills nu, nu kan jag inte hålla mig längre! En Saftig muffins med jordnötssmör fylld med jordnötskola och toppad med chokladgrädde, HELT otroliga!

Veganska Snickersmuffins

Veganska Snickersmuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Muffins

5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

Om du använder flytande spad tar du 1,5 dl kikärtsspad

270 g strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

100 g jordnötssmör

50 g mjölkfritt margarin

3/4 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)

12 stycken medelstora muffinsformar

Kolakräm med jordnötter

90 g/1 dl strösocker

140 g/1 dl ljus sirap

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

50 g mjölkfritt margarin

1 dl salta jordnötter

Chokladgrädde

1 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

75 g mörka chokladknappar

Flingsalt till topping

Veganska Snickersmuffins

Gör så här

Muffins: Blanda pulver och vatten till ett spad. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Smält margarinet och blanda ned det i smeten tillsammans med jordnötssmör och dryck tills du får en klumpfri smet. Fyll 2 tredjedelar av muffinsformarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna helt. Skär ut en grop i mitten av varje muffins.

Kolakräm: Koka socker, sirap och grädde till en kolasås som mäter 118 grader. Hacka under tiden jordnötterna i små bitar. Dra av kastrullen från plattan och blanda i jordnötter och margarin tills margarinet smält samman med kolasåsen. Låt svalna helt och häll upp i en spritspåse. Fyll groparna med kolakrämen.

Chokladgrädde: Vispa grädden helt fast med elvisp. Smält chokladen över vattenbad eller i micro och vispa ned den i grädden så den går ihop. Häll upp i en spritspåse och ställ in i kylskåpet en stund och spritsa sedan grädden över muffinsen. Toppa med flingsalt. Förvara muffinsen i kylskåpet.