Syrliga citronrutor (vegan)

citronrutor

Syrliga citronrutor är himmelskt goda. De är inte sura, men inte heller söta. De har en härlig kombination av båda delarna.

Mina syrliga citronrutor är väldigt enkla att baka, de går att frysa och kommer slå fikagästerna med häpnad. Detta är ett mycket gott bakverk helt enkelt!

vegansk citronpaj

Följ mig på Instagram för er tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk lemoncurd

1,5 dl citronsaft (ca 3 citroner)

1 dl majsstärkelse

3 dl strösocker

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Rör ihop majsstärkelse och strösocker
  2. Tillsätt citronsaften och rör ihop med de torra ingredienserna
  3. Koka upp lemoncurden under omrörning och låt den tjockna
  4. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt margarinet
  5. Rör om tills margarinet smält
  6. Låt din veganska lemoncurd svalna
Mördeg

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1,5 dl strösocker

3,5 dl vetemjöl

1 krm salt

2 msk vatten

2 msk florsocker att pudra kakan med

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Knåda ihop alla ingredienser (utom florsocker) till en smulig deg
  3. Tryck ut  två tredjedelar av degen i en bakplåtspappersklädd form (25x25cm)
  4. Nagga med en gaffel
  5. Häll över din lemoncurd och smula över resterande del av smuldegen
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter
  7. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker
  8. Skär upp dina syrliga citronrutor till 9 bitar

syrliga citronrutor fridasvegobak