Vegansk kladdkaka med Oreo är precis vad det låter som och därefter toppad med en riktigt god chokladtryffel och färska hallon.
Nu när hösten står runt hörnet tycker jag att det börjar passa med lite mastigare bakverk som man kan fika på till kvällen med tända ljus och en trevlig serie eller film.
Vegansk kladdkaka med Oreo
150 gram mjölkfritt margarin
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad (eller annat bönspad)
8 st Oreo original
- Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet i en kastrull
- Blanda i övriga ingredienser (utom Oreokakorna) till en jämn, klumpfri smet
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20cm i diameter)
- Dela kakorna på mitten och tryck ned dem i smeten
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter (kladdkakan är klar den den fortfarande är vobblig i mitten)
- Låt kladdkakan svalna helt
Chokladtryffel
150 gram vegansk choklad (jag har använt mörk choklad)
1,5 dl växtbaserad grädde (den behöver inte vara vispbar)
Färska hallon
- Hacka chokladen smått och lägg i en skål
- Värm grädden och häll den över chokladen
- Blanda runt med en sked tills chokladen smält helt och du fått en len chokladkräm
- Ställ in chokladtryffeln i kylskåpet i 30-60 minuter så den stelnar något och bred den sedan över kladdkakan
- Tryck ned några hallon i chokladtryffeln
- Låt kladdkakan sätta sig i kylskåpet någon timme
Lämna ett svar