Veganska kladdkakshjärtan

Kladdkakehjärtan är det bästa alla hjärtans dag-fikat! Jag har stansat ut hjärtan med en pepparkaksform som jag sedan doppat i choklad och strött över strössel! Så himla goda och alldeles urgulliga!

kladdkakshjärtan veganska

veganska kladdkakshjärtan

Följ mig på

Instagram

Facebook

Veganska kladdkakshjärtan

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

280 g/2 dl strösocker

210 gram/3,5 dl vetemjöl

40 g/ 1 dl kakao

18 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/0,5 tsk salt

150 g/1 1/2 dl kikärtsspad

Topping

200 gram choklad (mörk, ljus eller vit)

2 tsk kokosolja

Röd eller rosa pastafärg

Strössel

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet. Klä en form (35×25 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten där i. Grädda kladdkakan i ugnen i 250-30 minuter (den ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när den är klar). Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp. Använd en pepparkaksform med formen av ett hjärta och stansa ut ca 12 stycken hjärtan

 

Topping: Smält choklad och olja över vattenbad eller i micron. Doppa dina hjärtan i chokladen, ta hjärna hjälp av en gaffel för att fiska upp hjärtat och låta det rinna av. Lägg på ett bakplåtspapper. Dekorera dina kladdkakehjärtan och låt dem sedan stelna i kylskåp