Kladdkakehjärtan är det bästa alla hjärtans dag-fikat! Jag har stansat ut hjärtan med en pepparkaksform som jag sedan doppat i choklad och strött över strössel! Så himla goda och alldeles urgulliga!
Följ mig på
Veganska kladdkakshjärtan
Portioner: 12 stycken
Tid: 40 minuter + tid för att stelna
Ugn: 175 grader
Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
280 g/2 dl strösocker
210 gram/3,5 dl vetemjöl
40 g/ 1 dl kakao
18 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/0,5 tsk salt
150 g/1 1/2 dl kikärtsspad
Topping
200 gram choklad (mörk, ljus eller vit)
2 tsk kokosolja
Strössel
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet. Klä en form (35×25 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten där i. Grädda kladdkakan i ugnen i 250-30 minuter (den ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när den är klar). Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp. Använd en pepparkaksform med formen av ett hjärta och stansa ut ca 12 stycken hjärtan
Topping: Smält choklad och olja över vattenbad eller i micron. Doppa dina hjärtan i chokladen, ta hjärna hjälp av en gaffel för att fiska upp hjärtat och låta det rinna av. Lägg på ett bakplåtspapper. Dekorera dina kladdkakehjärtan och låt dem sedan stelna i kylskåp
Lämna ett svar