Veganska tacobullar är riktigt goda pizzabullar fyllda med tacofärs. De är perfekta att äta som mellanmål eller att packa ner i picknickkorgen.
Nu på sommaren älskar jag att ha tacobullar i frysen. Det är bara att plocka upp och tina några stycken när man vill ha ett snabbt mellanmål utan att behöva stå inne i köket när man bara vill vara ute i solen!
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM HÄR
Veganska tacobullar (ca 30 stycken)
Bulldeg
50 gram färsk jäst
5 dl vatten
1 dl olja
12-15 dl vetemjöl
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
- Smal ned jästen i en bunke
- Värm vattnet till 39 grader och blanda det med jästen tills den löst upp sig
- Tillsätt olja och oregano
- Börja blanda i mjölet ett par dl åt gången
- När allt mjöl är blandat i degen ska den knådas i minst 10 minuter, antingen för hand eller i bakmaskin
- Tillsätt till sist saltet och knåda in det i degen
- Låt degen jäsa under en ren kökshandduk i 40 minuter
Tacofyllning
300 gram sojafärs
500 gram krossade tomater
2 påsar (á 28 gram) tacokrydda
400 gram vegansk ost (jag har använt Violife mozzarella)
Olja att steka i
- Fräs sojafärsen i olja tills de börjar få lite färg
- Tillsätt krossade tomater och tacokrydda och koka ihop till en krämig färs
- Riv osten på rivjärn och ställ åt sidan
Utbakning
- Knåda ut degen ur bunken tills den blir lätt att arbeta med
- Dela degen i två delar
- Kavla ut ena degen till en rektangel på ett mjölat bord
- Bred på hälften av tacofärsen över hela den utkavlade degen
- Strö över hälften av osten
- Rulla ihop degen långsida till långsida och skär ut ca 15 bullar
- Upprepa samma metod med den andra delen deg
- Lägg bullarna på bakplåtar täckta i bakplåtspapper och låt dem jäsa under kökshanddukar i 40 minuter
- Pensla bullarna med olja
- Sätt ugnen på 225 grader
- Grädda tacobullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter
TIPS – använd en taggig kniv (typ en brödkniv) och värm den under varmt vatten innan du sågar dig igenom degen så kommer bullarna hålla en fin form
Lämna ett svar