Vegansk kardemummakladdkaka med äpple och havresmul

Som en härligt, kladdig äppelkaka med kardemumma och mandelmassa toppat med ett krispigt havresmul. En sannerligen god kaka!

vegansk kladdkaka med äpple

Vegansk kardemummakladdkaka med äpple och havresmul

Portioner: 10 stycken

Tid: 1 timme + tid för att stelna

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

150 g mjölkfritt margarin

150 g mandelmassa

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

1 msk kardemumma (mald eller mortlad)

1 dl vegansk matlagningsgrädde

1 st stort, rött äpple

Havresmul

75 g mjölkfritt margarin

45 g/1/2 dl strösocker

90 g/1 1/2 vetemjöl

40 g/1 dl havregryn

21 g/1 msk ljus sirap

En nypa salt

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Riv mandelmassan grovt och blanda ned det i den smälta margarinet. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (23 cm i diameter). Skölj äpplet (skala om du vill) och skär det i små bitar. Strö över äppelbitarna över kladdkakan.

Havresmul: Nyp ihop alla ingredienser och strö över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills kladdkakan är gyllenbrun i kanterna och vobblig i mitten. Låt kladdkakan sätta sig i kylskåpet tills den svalnat.

kladdkaka med äpple Frida

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *