Veganska flapjacks med Nathalie’s Ekologiska Choco Mango. Helt ärligt en av de godaste kakorna jag bakat! Otroligt goda, perfekt konsistens och så trevligt med lite bitar av chokladdoppad mango.
Nathalie köper sin frukt direkt från ekologiska bönder i Colombia, utan mellanhänder och onödiga tillsatser. Bara frukt. Frukten förädlas och packas i Colombia som ger kvinnor möjlighet till jobb MED lön och bra villkor. Du kan läsa mer om hela storyn och upplägget på nathaliesfrukt.se. Där kan du också köpa Choco Mango och många andra goda ekologiska, lättolkade frukter och nötter!
Nathalie’s Ekologiska Drakfrukt och Choco Mango finns också att köpa i butik hos Pressbyrån och Seven Eleven!
Veganska flapjacks med Choco Mango
Portioner: 12 stycken
Tid: 30 minuter + tid för att svalna
Ugn: 175 grader
Ingredienser
200 g mjölkfritt margarin
90 g/ 1 dl strösocker
Ca 110 g/1 1⁄2 dl mjukt farinsocker
320 g/8 dl havregryn
3 g/ 1⁄2 tsk salt
1⁄2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 paket á 35 g styck Nathalies ekologiska Choco Mango
Gör så här
Smält margarinet på låg värme och häll det i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Mixa smeten med en stavmixer så havregrynen mosas. Grovhacka Choco Mango och blanda ned i smeten. Bred ut den tjocka smeten i en bakplåtpappersklädd form (15×20 cm) och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i 12 stycken bitar. Går bra att förvara i kylskåp eller i frys.
Lämna ett svar