Innehåller annonslänk
Kärt barn har många namn. Veganska gräddbullar, kokostoppar eller skumbollar. Vad säger du? Det är väldigt enkelt att baka dessa munsbitar. Nästan lika enkla som de är att äta upp.. De är gjorda av kikärtsmaräng, men var inte orolig, det smakar precis som vanligt!
När jag ändå pratar om maräng vill jag passa på att tipsa er om att investera i en köksassistent som gör jobbet att vispa din maräng och hjälper dig med många fler bakverk i köket! Jag älskar min från Kenwood och alla varianter från märket är GRYMT bra oavsett pris! Klicka här för att kika på en köksassistent
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Följ mig på
Veganska gräddbullar, kokostoppar, skumbollar (15 stycken)
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
270 gram/3 dl strösocker
50 gram/0,5 dl vatten
1 tsk agar agar
15 stycken smörgåsrån
300 gram vegansk ljus choklad
2 msk kokosolja
Kokosflingor
- Blanda strösocker, agar agar och vatten i en kastrull. Koka till 121 grader. När sockerlagen har 115 grader börjar du vispa kikärtsspadet till ett fast skum
- Tillsätt den varma sockerlagen i en tunn stråle ned i kikärtsskummet och vispa på låg hastighet tills du fått i all sockerlag
- Höj hastigheten och vispa marängen tills den blivit rumstempererad. Det tar ett tag, ha tålamod. Häll upp margängen i en spritspåse
- Stansa ut 15 stycken rundlar av smörgåsrånen. Spritsa marängen på rånen och ställ in gräddbullarna i frysen i 30 minuter
- Smält chokladen och kokosoljan i micron eller över vattenbad. Häll upp den i ett glas, gärna i storlek så chokladen fyller nästan hela glaset
- Doppa gräddbullarna i chokladen och låt chokladen rinna av ordentligt. Strö över kokosflingor och låt stelna
Förvara i kylskåpet
Lämna ett svar