I samarbete med Carlshamn mejeri
Visste ni at man kan baka med vanligt smörgåsmargarin? Är det inte alldeles perfekt om man inser mitt i startskottet att bakmargarinet är slut? Carlshamn mjölkfria bordsmargarin har dessutom fördelen att smaka väldigt likt smör vilket jag uppskattar.
Den här veganska, knäckiga äppelpajen är grymt god tillsammans med en hemmagjord vegansk vaniljsås nu när hösten slår till! Det knäckiga skalet ger verkligen mersmak tillsammans med de syrliga höstäpplena.

Vegansk knäckig äppelpaj
2 st medelstora äpplen
1 msk strösocker + 1 msk kanel
200 gram Carlshamn mjölkfria bordsmargarin
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 tsk salt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj och skiva äpplena i skivor
- Bred ut äppelskivorna i botten av en pajform
- Strö över strösocker och kanel
- Smält margarin i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt strösocker, sirap, vetemjöl, havregryn och salt och blanda till en jämn smet
- Klicka ut smeten över äpplena i formen
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter
Vegansk vaniljsås
0,5 dl majsstärkelse
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
2,5 dl växtbaserad grädde
1 dl växtbaserad dryck
- Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull
- Tillsätt övriga ingredienser under omrörning
- Koka vaniljsåsen tills den tjocknat
- Dra av kastrullen från plattan
- Tillsätt mer växtbaserad dryck om du vill ha en lösare sås

Lämna ett svar