ANNONS

Veganska chocolate chip cookies med vit choklad och pistagenötter

/

chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies är riktigt gott. En stor cookie som är krispig i kanterna och seg i mitten, proppfylld med vit choklad och pistagenötter. Det är omöjligt att bara äta en!

Dessa cookies kan du variera oändligt, bara fantasin sätter gränser! Gör grunddegen och stoppa i det du tycker är gott, men choklad är ett måste för en riktig aha-upplevelse! Min favorit är dessa, med vit choklad och pistagenötter

Sega cookies

150 gram mjölkfritt margarin (rumstemp)

1 dl mjukt farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kikärtsspad

4 msk ljus sirap

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

0,5 tsk salt

75 gram skalade pistagenötter

100 gram vit vegansk choklad

  1. Vispa upp margarin, farinsocker och strösocker till ett poröst fluff
  2. Vispa i sirap och kikärtsspad
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och vänd ner det i smeten tills du får en jämn, ganska lös, deg
  4. Hacka pistagenötter och vit choklad grovt och vänd ner det i degen
  5. Klicka ut 24 små bollar eller använd en glasskopa och dela bollen på mitten , 12 på varje plåt med bakplåtspapper
  6. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 9 minuter
  7. Plocka ut plåten med kakor och låt svalna helt

TIPS 1 – använd en glasskopa för att portionera ut kakdegen. Skopa och dela kulan på mitten för perfekt stora kakor

TIPS 2 – gör en dubbel sats deg, forma bollar och frys in dem så kan du lätt lägga dem på en plåt och grädda dem när du behöver kakor snabbt!

veganska kakor
vit choklad vegansk

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00