Veganska brookies

Browniecookies och chocolate chip cookies i en och samma kaka. Ja, det är maffigt och JA det är otroligt gott!

brookies veganska

Veganska brookies

Portioner: 10 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 150 grader

Ingredienser

Chocolate chip cookie deg

75 g mjölkfritt margarin

45 g/1/2 dl strösocker

35 g/1/2 dl farinsocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

En nypa salt

1 msk växtbaserad matlagningsgrädde

1/2 tsk bakpulver

90 g/1 1/2 dl vetemjöl

50 g mörka chokladknappar

Brownie cookies

1 dl kikärtsspad

180 g/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g /1/2 salt

100 g mjölkfritt margarin

200 g mörk choklad, 54%ig

Flingsalt

Gör så här

Chocolate chip cookie deg: Knåda ihop alla ingredienser utom chokladen tills du får en kladdig deg. Blanda i chokladknapparna. Rulla 10 stycken bollar av degen och ställ in dem i frysen medan du gör nästa smet.

Browniecookies: Vispa kikärtsspadet med en ballongvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt strösockret och vispa i ytterligare 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om ett några gånger med en slickepott. Smält margarin och choklad i en kastrull på låg värme och vänd ned det i smeten. Använd en glasskopa för att fördela kaksmeten över två plåtar med bakplåtspapper. Tryck i en chocolate chip-boll i varje browniecookie. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Strö över flingsalt och låt dom svalna på plåten.