Browniecookies och chocolate chip cookies i en och samma kaka. Ja, det är maffigt och JA det är otroligt gott!
Veganska brookies
Portioner: 10 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 150 grader
Ingredienser
Chocolate chip cookie deg
75 g mjölkfritt margarin
45 g/1/2 dl strösocker
35 g/1/2 dl farinsocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
1 msk växtbaserad matlagningsgrädde
1/2 tsk bakpulver
90 g/1 1/2 dl vetemjöl
50 g mörka chokladknappar
Brownie cookies
1 dl kikärtsspad
180 g/2 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g /1/2 salt
100 g mjölkfritt margarin
200 g mörk choklad, 54%ig
Flingsalt
Gör så här
Chocolate chip cookie deg: Knåda ihop alla ingredienser utom chokladen tills du får en kladdig deg. Blanda i chokladknapparna. Rulla 10 stycken bollar av degen och ställ in dem i frysen medan du gör nästa smet.
Browniecookies: Vispa kikärtsspadet med en ballongvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt strösockret och vispa i ytterligare 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om ett några gånger med en slickepott. Smält margarin och choklad i en kastrull på låg värme och vänd ned det i smeten. Använd en glasskopa för att fördela kaksmeten över två plåtar med bakplåtspapper. Tryck i en chocolate chip-boll i varje browniecookie. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Strö över flingsalt och låt dom svalna på plåten.
Lämna ett svar