Ni vet när man är sugen på något riktigt goffigt, chokladigt och sött? Då ska man äta dessa veganska kladdmuffins med chokladkola!

Veganska kladdmuffins med chokladkola
Portioner: 12 stycken
Tid: 40 minuter + tid för att stelna
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Kladdmuffins
150 g mjölkfritt margarin
270 g/3 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Chokladkola
180 g/2 dl strösocker
18 g/3 msk kakao
En nypa salt
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
50 g mjölkfritt margarin
Gör så här
Kladdmuffins: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ned dem i det smälta margarinet tills du får en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt muffinsen svalna helt
Chokladkola: Blanda socker, kakao, salt och matlagningsgrädde i en kastrull och koka tills den når en temperatur på 122 grader. Rör om då och då. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Låt kolan svalna en aning och häll den sedan i groparna som blivit i muffinsen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.
Lämna ett svar