Veganska kladdmuffins med chokladkola

Ni vet när man är sugen på något riktigt goffigt, chokladigt och sött? Då ska man äta dessa veganska kladdmuffins med chokladkola!

Veganska kladdmuffins med chokladkola

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Kladdmuffins

150 g mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Chokladkola

180 g/2 dl strösocker

18 g/3 msk kakao

En nypa salt

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

50 g mjölkfritt margarin

Gör så här

Kladdmuffins: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ned dem i det smälta margarinet tills du får en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt muffinsen svalna helt

Chokladkola: Blanda socker, kakao, salt och matlagningsgrädde i en kastrull och koka tills den når en temperatur på 122 grader. Rör om då och då. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Låt kolan svalna en aning och häll den sedan i groparna som blivit i muffinsen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.