Fridas kladdmuffins med chokladkola

Ni vet när man är sugen på något riktigt goffigt, chokladigt och sött? Då ska man äta dessa veganska kladdmuffins med chokladkola!

Fridas kladdmuffins med chokladkola

Veganska kladdmuffins med chokladkola

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Kladdmuffins

150 g mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Chokladkola

180 g/2 dl strösocker

18 g/3 msk kakao

En nypa salt

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

50 g mjölkfritt margarin

Gör så här

Kladdmuffins: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ned dem i det smälta margarinet tills du får en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt muffinsen svalna helt

Chokladkola: Blanda socker, kakao, salt och matlagningsgrädde i en kastrull och koka tills den når en temperatur på 122 grader. Rör om då och då. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Låt kolan svalna en aning och häll den sedan i groparna som blivit i muffinsen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.

 

Kommentarer

2 svar till ”Fridas kladdmuffins med chokladkola”

  1. Profilbild för fridasvegobak
    fridasvegobak

    Hej,
    Då har du förmodligen gräddat muffinsen för länge 🙂 alla ugnar är olika och kräver olika gräddningstid. Tiderna jag skriver i receptet är cirkatider så därför är det bra att också själv hålla koll på hur kakorna ser ut.

    1. Attans! Jag som bara hade inne de i 10min. Aja, jag får testa baka de en gång till. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *