Inlägget innehåller annonslänkar
Vegansk kladdkaka med jordnötsmousse är ett vansinnigt gott bakverk som kommer ätas upp snabbare än den hinner bakas. Den sega kladdkakan tillsammans med den lätta moussen gjord på jordnötter är en magisk kombination!
Följ mig på
Vegansk kladdkaka med jordnötsmousse
125 gram mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl (gör kladdkakan glutenfri genom att välja en glutenfri mjölmix)
2 tsk vaniljsocker
1 dl bönspad (eller växtbaserad matlagningsgrädde)
Mjölkfritt margarin och smått hackade jordnötter till formen
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Smörj en springform (20 cm i diameter) med margarin, hacka jordnötterna smått och bröa formen med dem
- Häll i smeten och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20-25 minuter
- Låt kladdkakan sätta sig i kylskåp i minst 4 timmar innan du plockar ur den ur formen
Jordnötsmousse
1,25 dl växtbaserad matlagningsgrädde
100 gram jordnötssmör (sockerfri)
1 dl strösocker
3 krm agar agar
125 gram växtbaserad vispgrädde
- Blanda matlagningsgrädde, jordnötssmör, socker och agar agar i en kastrull och låt det stå och dra i 5 minuter
- Koka upp jordnötsgrädden och låt puttra i 2 minuter, dra av från plattan
- Vispa vispgrädden hårt och blanda ned den i jordnötsgrädden
- Ställ in jordnötsmoussen i kylskåpet i ca 4 timmar
- Häll upp moussen i en spritspåse med tyll (jag har DEN HÄR) och spritsa den över kladdkakan
- Avsluta med lite hackade jordnötter
Lämna ett svar