Veganska citronmuffins med mangocurd

En härlig citronmuffins med syrlig mangocurd och färskostkräm. En muffins med extra allt som skriker vår och sol!

citronmuffins veganska

citronmuffins vegan

Veganska citronmuffins med mangocurd

Portioner: 12 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Mangocurd

250 g mango (jag har använt fryst mango)

90 g/1 dl strösocker

18 g/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

25 g mjölkfritt margarin

Citronmuffins

1 1/2 dl aqua faba

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 st citron

125 g/1 1/4 dl olja (jag har använt en med citronsmak) annars använd en neutral olja, typ rapsolja

75 g/3/4 dl växtbaserad dryck

Färskostkräm

200 g växtbaserad färskost

50 g/1/2 dl växtbaserad vispbar grädde

90 g/ 1 1/2 dl florsocker

Topping

Hackade pistagenötter

Gör så här

Mangocurd: Tina mangon och mixa den slät med stavmixer. Blanda strösocker och mjöl i en kastrull och sila ned mangopurén för att säkerställa att inga bitar finns kvar. Koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Häll upp i en spritspåse och låt svalna helt

Citronmuffins: Vispa aqua faba skummig med en ballongvisp. Vispa i strösocker. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ned det i smeten genom en sil. Vänd ihop smeten med en slickepott. Skölj citronen och riv ned skalet och pressa i juicen. Tillsätt olja och växtdryck och vänd ihop till en smet. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna och skär ut gropar i mitten av varje muffins. Fyll groparna med mangocurd

Färskostkräm: Vispa färskosten med en elvisp så den blir klumpfri. Tillsätt grädden och vispa fluffigt. Sikta ned florsocker genom en sil och vänd ihop till en jämn klumpfri kräm. Häll upp krämen i en spritspåse med valfri tyll och spritsa krämen över muffinsen. Toppa med hackade pistagenötter

veganska citronmuffins

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska citronmuffins med mangocurd”

  1. Profilbild för Sophie

    Hej! Vilken eller vilka creme cheese har du testat att göra färskostkräm på? Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *