One pot pasta (vegansk)

Supersnabb, enkel middag till hela familjen? Det får du i en one pot pasta med vitlök, tomat och grönkål. Den här pastarätten är 10 av 10 i godhet, snabbhet och enkelhet!

One pot pasta (vegansk)

Portioner: 4 stycken

Tid: 20 minuter

Ingredienser

Neutral olja

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

250 g körsbärs-/babyplommontomater

2 nävar grönkål

300 g pasta

1 tsk salt

5 dl vatten

Topping

Vegansk parmesanost

Färsk persilja

Gör så här

Finhacka löken och vitlöken och lägg dem i en gryta eller en stekpanna med höga kanter tillsammans med oljan. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt puttra i 10-12 minuter, lite beroende på koktiden på pastan. Dra av grytan från plattan och rör ihop pastan tillsammans med riven parmesan och färsk persilja.

0
2

Nattjästa frallor med kikärtor

Jag kan inte nog beskriva min tacksamhet till nattjästa frallor. Förbered degen kvällen innan, det tar 5 minuter. Baka sedan ut frallorna på morgonen och grädda dem och du har nybakade, saftiga, härliga frallor till frukosten utan att behöva stå i timmar för att få dom färdiga!

Jag hittade en förpackning kikärtor hemma som jag mosade ihop och blandade i degen. Det blev supergott och lite mer mättande!

Nattjästa frallor med kikärtor

Portioner: 15 stycken

Tid: 5 minuter + 8 timmar i kylskåp + 40 minuter vid utbakning

Ugn: 225 grader

Ingredienser

25 g färsk jäst

5 dl kallt vatten

230 g kikärtor

600 g/10 dl vetemjöl

1 msk olivolja

1 tsk salt

Gör så här

På kvällen: Smula jästen i en stor bunke. Blanda i vattnet och rör runt så jästen smälter. Skölj kikärtorna ordentligt och mosa ihop dem med en gaffel. Blanda i kikärtorna tillsammans med övriga ingredienser och jobba ihop degen med en slev. Blanda tills du får en kladdig deg, du behöver inte knåda den, bara blanda ihop. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten (minst 8 timmar)

På morgonen: Sprid ut rikligt med mjöl på bänken och stjälp ut degen på mjölet. Knåda inte degen. Ta en degskrapa och dela degen i 15 stycken bitar och fördela på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt frallorna vila på plåten i 30 minuter och grädda dem sedan i ugnen i 12-15 minuter.

2
10

Veganska semmelgifflar

Veganska semmelgifflar. Min nya favorit bland alla semmelvarianter som finns! Alla smaker är liksom inbakade i bullen och toppas med vispad grädde och mandelspån. HUR goda som helst!

Veganska semmelgifflar

Portioner: 12 stycken

Tid: 3 timmar

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Bulldeg

25 g färsk jäst

3 dl rumstempererat vatten

1 msk mortlad kardemumma

90 g/1 dl strösocker

540 g/9 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

Fyllning

200 g mandelmassa

75 g mjölkfritt margarin

45 g/1/2 dl strösocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

En nypa salt

Sockerlag

1 dl strösocker + 1 dl vatten som kokas ihop till en simmig lag

Topping

Växtbaserad vispad grädde

Mandelspån

Gör så här

Bulldeg: Blanda jäst och vatten tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker och hälften av mjölet. Rör ihop med en slev eller i maskin tills du får en slät, kladdig deg. Tillsätt resterande del av mjölet, salt och mjölkfritt margarin och knåda degen för hand eller i maskin i minst 15 minuter. Låt degen vila under en handduk i 20 minuter.

Fyllning: Mixa eller mosa ihop alla ingredienser till fyllningen tills du får en slät kräm. Fyll en spritspåse med fyllningen. Lägg åt sidan.

När du ska göra bullarna underlättar det för dig om du ser den här videon

Utbakning: Dela degen i 2 delar. Kavla ut till en rektangel och dela rektangeln i 6 stycken bitar. Kavla ut varje bit lite extra och skär ut 4 stycken strimlor från ena kortsidan in till mitten av degen. Spritsa ut fyllning i änden av degen som inte är strimlad. Nyp in ändarna och rulla ihop degen så du får en ”korv”. Lägg på ett bakplåtspapper och låt jäsa i 1 1/2-2 timmar. Upprepa samma sak med den andra degen. Pensla semmelgifflarna med sockerlag och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Toppa med växtbaserad, vispad grädde och mandelspån innan servering.

0
5