Vegansk toscakaka

En klassisk toscakaka med sockerkaksbotten och ett täcke av mandeltosca på botten. Den här kakan är vegansk, alltså utan ägg och mjölk!

vegansk toscakaka

Vegansk toscakaka

Portioner: 10-12 bitar

Tid:  70 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kaka

100 g mjölkfritt margarin

1 1/2 dl aqua faba

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad dryck

Tosca

75 g mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

18 g/2 msk vetemjöl

5 g/1 tsk vaniljsocker

100 g mandelspån

Gör så här

Kaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Vispa aqua faba men en ballongvisp i en skål. Vispa i strösockret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i skålen med en slickepott. Blanda i dryck och det smälta margarinet och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtpapperklädd springform (22 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter.

Tosca: När det är 10 minuter kvar av gräddningen av kakan. Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull och koka upp till första bubblan. Plocka ut kakan ur ugnen och bred ut toscan. Sätt in kakan i ugnen igen i 15-20 minuter eller tills toscan fått en gyllenbrun färg. Låt kakan svalna i formen innan du plockar ut den.

toscakaka vegansk

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk toscakaka”

  1. Hej! Saknas någon vätska i ingredienserna för toscalagret? På Instagram ser det ut som du adderar typ mjölk, men i receptet ser jag inget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *