Vegansk kanelbullesockerkaka

by on

Visst är väl kanelbullar ändå något av det bästa vi har? Jag älskar den ljuvliga smaken av kardemumma och kanel tillsammans med ett glas havremjölk! MEN, ibland har jag bara inte tid eller ork för alla processer med jäsning, utbakning, ännu mer jäsning, temperaturer och Gud vet vad. Då är en vegansk kanelbullesockerkaka min räddning!

Den här sockerkakan med kardemumma bakas i långpanna och på toppen har jag ringlat en form av fyllning med mycket kanel och farinsocker i ett snyggt mönster. Direkt efter gräddning har jag strött över det viktigaste av allt, strösocker! Som jag älskar den här saftiga kanelbullesockerkakan. Den har allt jag önskar mig: kanelbullesmak, räcker till många, mycket fikavänlig! Ni måste testa den här smarriga kakan redan idag!

kanelbullekaka

kanelbulle kaka vegan

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk kanelbullesockerkaka, 20 bitar

Sockerkaka

300 gram/3 dl kikärtsspad

450 gram/5 dl strösocker

2 tsk malen kardemumma

480 gram/8 dl vetemjöl

15 gram/1 msk vaniljsocker

15 gram/1 msk bakpulver

6 gram/1 tsk salt

180 gram/2 dl neutral olja

200 gram/2 dl växtbaserad dryck

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst, men inte till en marängsmet
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten- Rör om
  4. Blanda i olja och dryck tills du får en jämn, klumpfri smet
  5. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (25×35 cm)

Kanelfyllning

50 gram mjölkfritt margarin

75 gram/1 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk malen kanel

Pärlsocker

  1. Smält margarinet på låg värme och dra av får mattan. Blanda i farinsocker, vaniljsocker och kanel tills sockret smält
  2. Ringla ut fyllningen över kakan och gör ett röster med en kniv så kanelfyllningen fördelas jämnt över kakan
  3. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter
  4. Direkt när du plockar ut kakan ur ugnen strör du över pärlsockret och låter sedan din veganska kanelbullesockerkaka svalna i plåten

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.