Vegansk kanelbullesockerkaka

Visst är väl kanelbullar ändå något av det bästa vi har? Jag älskar den ljuvliga smaken av kardemumma och kanel tillsammans med ett glas havremjölk! MEN, ibland har jag bara inte tid eller ork för alla processer med jäsning, utbakning, ännu mer jäsning, temperaturer och Gud vet vad. Då är en vegansk kanelbullesockerkaka min räddning!

Den här sockerkakan med kardemumma bakas i långpanna och på toppen har jag ringlat en form av fyllning med mycket kanel och farinsocker i ett snyggt mönster. Direkt efter gräddning har jag strött över det viktigaste av allt, strösocker! Som jag älskar den här saftiga kanelbullesockerkakan. Den har allt jag önskar mig: kanelbullesmak, räcker till många, mycket fikavänlig! Ni måste testa den här smarriga kakan redan idag!

kanelbullesockerkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk kanelbullesockerkaka, 20 bitar

Portioner: 20 stycken bitar

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Sockerkaka

300 gram/3 dl kikärtsspad

450 gram/5 dl strösocker

2 tsk malen kardemumma

480 gram/8 dl vetemjöl

15 gram/1 msk vaniljsocker

15 gram/1 msk bakpulver

6 gram/1 tsk salt

180 gram/2 dl neutral olja

200 gram/2 dl växtbaserad dryck

Kanelsmet

50 gram mjölkfritt margarin

75 gram/1 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk malen kanel

Pärlsocker

vegansk kanelbullesockerkaka

Gör så här

Sockerkaka: Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst, men inte till en marängsmet. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott. Blanda i olja och dryck tills du får en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (25×35 cm)

Kanelsmet: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i farinsocker, vaniljsocker och kanel tills sockret smält. Ringla ut fyllningen (eller fyll den i en spritspåse och ringla) över kakan och gör ett röster med en kniv så kanelfyllningen fördelas jämnt över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Direkt när du plockar ut kakan ur ugnen strör du över pärlsockret och låter sedan din veganska kanelbullesockerkaka svalna i plåten. Hoppas det ska smaka 🙂

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk kanelbullesockerkaka”

  1. Omg va goda, succe på fikabordet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *