Vegansk lyxig chokladpaj

En god middag avslutas med en enkel, men en mycket god, lyxig chokladpaj. Den har ett krispigt chokladskal så du gräddar i ugnen och därefter fyller med en magiskt god chokladtryffel. Jag äter gärna min lyxiga chokladpaj med färska bär för att få upp syran!

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

lyxig chokladpaj

Vegansk, lyxig chokladpaj

8 bitar

Pajskal

100 g mjölkfritt margarin

150 g/2,5 dl vetemjöl

12 g/2 msk kakao

45 g/0,5 dl strösocker

1 krm salt

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Knåda ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en pajform (20cm i diameter). Ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet mitt i ugnen i 7-10 minuter. Det ska vara helt färdiggräddat när du plockar ut formen ur ugnen

Chokladkräm

3 dl växtbaserad matlagningsgrädde

300 g choklad 54-70%, gärna av en finare sort som Vahlrona eller Callebaut

70 g/0,5 dl ljus sirap

30 g mjölkfritt margarin

  1. Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan.
  2. Hacka chokladen smått och blanda ned den i grädden tillsammans med sirap och margarin. Rör tills du får en slät kräm
  3. Häll krämen i pajskalet och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar
  4. Toppa med bär och servera