En god middag avslutas med en enkel, men en mycket god, lyxig chokladpaj. Den har ett krispigt chokladskal så du gräddar i ugnen och därefter fyller med en magiskt god chokladtryffel. Jag äter gärna min lyxiga chokladpaj med färska bär för att få upp syran!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk, lyxig chokladpaj
8 bitar
Pajskal
100 g mjölkfritt margarin
150 g/2,5 dl vetemjöl
12 g/2 msk kakao
45 g/0,5 dl strösocker
1 krm salt
- Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Knåda ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en pajform (20cm i diameter). Ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet mitt i ugnen i 7-10 minuter. Det ska vara helt färdiggräddat när du plockar ut formen ur ugnen
Chokladkräm
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
300 g choklad 54-70%, gärna av en finare sort som Vahlrona eller Callebaut
70 g/0,5 dl ljus sirap
30 g mjölkfritt margarin
- Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan.
- Hacka chokladen smått och blanda ned den i grädden tillsammans med sirap och margarin. Rör tills du får en slät kräm
- Häll krämen i pajskalet och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar
- Toppa med bär och servera
Lämna ett svar