Jag älskar paj. Och möjligheten av att kunna variera den obegränsat känns som en perfekt möjlighet att experimentera. Jag som älskar choklad, använde så klart choklad. I överflöd! Det är ju så gott! Ni kommer inte bli besvikna på denna veganska Oreopaj.
Följ mig på
Vegansk Oreopaj
Botten
1,5 paket Oreo Original
75 gram mjölkfritt margarin
Fyllning
200 gram mörk choklad
250 gram/2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (om du använder Oatly iMat behöver du minska grädden till 1,5 dl)
- Mixa eller banka sönder kakorna kakorna till smulor. Smält margarinet och blanda det med kaksmulorna
- Tryck ut pajbotten i en rektangulär form (15×20 cm) och ställ in i kylen.
- Värm choklad och grädde på svag värme i en kastrull tills chokladen smält helt. Häll krämen i formen och ställ in i kylen i cirka 2 timmar.
- Skär pajen i 8 bitar och garnera med några Oreokakor
TIPS 1 – jag hade mörk choklad, men var inte rädd för att testa med den chokladsort du gillar bäst
TIPS 2 – om du ska banka sönder kakorna (om du tex inte har en mixer) så lägg dom i dubbla plastpåsar och banka med en kavel
TIPS 3 – pajen är lätt att göra större, alltså till fler personer. Bara dubbla receptet och använd en större form så har du en paj till 16 glada gäster. Eller 16 bitar till dig själv. Dubbla även kyltiden.
Lämna ett svar