Vegansk Oreopaj

Jag älskar paj. Och möjligheten av att kunna variera den obegränsat känns som en perfekt möjlighet att experimentera. Jag som älskar choklad, använde så klart choklad. I överflöd! Det är ju så gott! Ni kommer inte bli besvikna på denna veganska Oreopaj.

oreopaj på 4 ingredienser

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk Oreopaj

Botten

1,5 paket Oreo Original

75 gram mjölkfritt margarin

Fyllning

200 gram mörk choklad

250 gram/2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (om du använder Oatly iMat behöver du minska grädden till 1,5 dl)

  • Mixa eller banka sönder kakorna kakorna till smulor. Smält margarinet och blanda det med kaksmulorna
  • Tryck ut pajbotten i en rektangulär form (15×20 cm) och ställ in i kylen.
  • Värm choklad och grädde på svag värme i en kastrull tills chokladen smält helt. Häll krämen i formen och ställ in i kylen i cirka 2 timmar.
  • Skär pajen i 8 bitar och garnera med några Oreokakor

TIPS 1 – jag hade mörk choklad, men var inte rädd för att testa med den chokladsort du gillar bäst

TIPS 2 – om du ska banka sönder kakorna (om du tex inte har en mixer) så lägg dom i dubbla plastpåsar och banka med en kavel

TIPS 3 – pajen är lätt att göra större, alltså till fler personer. Bara dubbla receptet och använd en större form så har du en paj till 16 glada gäster. Eller 16 bitar till dig själv. Dubbla även kyltiden.

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk Oreopaj”

  1. […] En annan no-bake-paj med Oreobotten är den här chokladpajen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *