Innehåller annonslänk
Vegansk mazarinpaj är en alldeles ljuvlig dessert som smakar precis som mazariner, fast i en pajbit. Pajskalet är frasigt och tillsammans med den krämiga mandelfyllningen blir det helt galet god! Jag gav pajen en sista touch genom att toppa den med vegansk vit choklad, färska hallon och rosad mandel.
Följ mig på Instagram HÄR
Vegansk mazarinpaj
Mördeg
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa margarin och strösocker till ett vitt fluff
- Tillsätt vetemjöl och salt och knåda ihop till en deg
- Tryck ut degen i en pajform och nagga botten
- Ställ in formarmen i kylen i 30 minuter
Fyllning
200 gram sötmandel
1 dl strösocker
1 dl kikärtsspad
75 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
- Mixa sötmandeln till ett mjöl
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät kräm
- Häll upp krämen i pajskalet
- Grädda mazarinerna i 25-30 minuter mitt i ugnen
- Låt mazarinpajen svalna helt, gärna i kylskåp
Vit chokladtäcke
80 gram vegansk vit choklad
1 tsk kokosolja
Färska hallon
Rostade mandelspån
- Smält chokladen över vattenbad eller i micron
- Rör i kokosolja i den smälta chokladen
- Häll chokladen över mazarinpajen
- Toppa pajen med färska hallon och rostade mandelspån
Du rosta mandelspån genom att lägg in dem på en plåt med bakplåtspapper högt upp i ugnen som står på 225 grader i 3-5 minuter.
Lämna ett svar